Paprika gryde
Paprikagryde er en klassisk, nem sammenkogt gryderet i en sund udgave. Gryderetten er med oksekød, pølser og champignon - perfekt hverdagsmad.
Antal: 4 personer
- 4 dl brune ris
- 8 dl vand
- salt til risene
- 1,5 spsk paprika
- 1 løg
- 300-500 g oksekød i tern
- salt og peber
- 1 bakke champignon
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 pose små pølser cocktail pølser eller brunch pølser
- 2 dl vand
- 1 grøntsagsboullion terning
Sæt risene over efter anvisning på posen. Beregn ca. 1 dl pr. person. Brune ris skal koge i ca. dobbelt så meget vand som hvide ris i ca 35 min.
Hak løget fint og svits det i en gryde, tilsæt paprikaen så den bliver "brændt af".
Tilsæt derefter kødet og brun det med salt og peber. For luksus variationen: skær champignon i tern eller skiver og steg dem på en seperat pande med rigeligt peber. Alternativt: skær champignon i tern eller skiver og steg dem med i gryden med oksekøds ternene. Tilsæt derefter de hakkede tomater, vand og boullionterning.
Lad retten simre i min. 20 min.
Tilsæt pølser og kog retten yderligere et par minutter til pølserne er kogte.
Smag sovsen til med salt og peber og evt. mere paprika.