Grønne Pirogger
Pirogger må ikke gå i glemmebogen! Pirogger er lækre for både børn og voksne og de er et hit i madpakken. Få opskriften på sunde pirogger
Antal: 16 stk
Dej
- 1,5 dl mælk
- 1,5 dl vand kogende
- 25 g gær
- 1 tsk groft salt
- 75 g frisk spinat
- 150 g rugmel
- 250 g hvid hvedemel
Fyld
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 squash fint revet
- 2 gulerødder fint revet
- 1 rød snack peber fint revet
- 1 dåse tomatpure 140g
- 1 spsk paprika
- 1 spsk oregano
- 1 tsk groft salt
- Peber
Dej
Bland det varme vand med den kolde mælk og opløs gæren heri.
Blend eller hak den friske spinat helt fint, rør spinaten og de resterende ingredienser i dejen. Hold lidt af det hvide hvedemel tilbage.
Ælt dejen godt, jeg rører den på en røremaskine.
Lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet. Imens du venter kan du lave fyldet.
Fyld
Hak løg og hvidløg fint (jeg river alle grøntsagerne på foodprocessoren).
Svits løg og hvidløg i en gryde, når løgene har taget farve, tilsættes oksekødet og det brunes.
Tilsæt derefter de resterende grøntsager og svits dem med.
Tilsidst tilsættes tomat koncentrat og krydderierne, lad fyldet simre i 10 min.
Lav pirogger:
Del dejen i 16 boller, tril dem til boller og rul dem helt falde.
Læg en portion fyld på den ene halvdel og fold den anden halvdel over fyldet og luk piroggen ved at trykke kanten sammen med en gaffel.
Placer pigroggerne på en bageplade med bagepapir, lad dem efterhæve 15 min.
Bag piroggerne i ovnen, 12-15 min ved 200 grader.