Go Back

Rosenkålssalat

Opskrift på en skøn salat af rosen- og blomkål. Syntes du rosenkål er kedelig, så prøv denne rosenkålssalat med lime og ristede mandler.

Ingredienser

  • 500 g rosenkål
  • 1/2 blomkål
  • salt og peber
  • saft af 1/2 lime
  • 15 g ristede mandler

Sådan gør du

  • Skyl og vask rosenkålen og pil de yderste blade af.
  • Skyl også blomkålen.
  • Bræk blomkålsbuketter af i passende størrelser og skær rosenkålen i kvarte.
  • Rist rosenkål og blomkål på en tør pande til de tager farve, det tager ca 10 min, krydr undervejs med salt og peber.
  • Vend salaten med limesaft og ristede mandler, smag den til og server den.

Ristede mandler

  • Mandler kan ristes i ovnen og opbevares i en lufttæt beholder, klar til brug. Har du ikke ristede mandler kan de ristes  på en tør pande til de tager farve, det tager ca. 5-10 min.