Go Back

Kyllingekebab

Hjemmelavet kyllinge Shawarma
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 800 g kyllingelårfilet eller kyllingebryst
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 spsk. akacie honning
  • ½ citron, saften
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ¾ tsk. malet ingefær
  • ¾ tsk. tørret oregano
  • 1/2 tsk. stødt gurkemeje
  • 1/2 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk salt og kværnet sort peber

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne sammen i en stor skål til marinaden.
  • Mariner de hele kyllingelårfileter i marinaden - så de er godt dækket. Beklæd skålen med husholdningsfilm og sæt den på køl natten over.
  • Grill kyllingelårfileterne kort 1-2 minutter på hver side, på grillen - så de får lidt røgsmag, de skal ikke færdig tilberedes.
  • Tag kyllingelårfileterne af grillen og skær dem i meget tynde strimler.
  • Steg kyllingen færdig på en meget varm stegepande, til de er karamelliseret og en smule brændte.

Noter

Marinaden er nok til 800g kyllingelårfilet, brug samme mængde marinade til 400g.