Go Back
Udskriv
Noter
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Kyllingekebab
Hjemmelavet kyllinge Shawarma
Antal:
4
personer
Ingredienser
800
g
kyllingelårfilet
eller kyllingebryst
1
spsk.
olivenolie
1/2
spsk.
akacie honning
½
citron, saften
3
fed
hvidløg
finthakket
1½
tsk
stødt spidskommen
1
tsk.
paprika
1
tsk.
røget paprika
½
tsk.
stødt kanel
¾
tsk.
malet ingefær
¾
tsk.
tørret oregano
1/2
tsk.
stødt gurkemeje
1/2
tsk.
cayennepeber
1
tsk
salt og kværnet sort peber
Sådan gør du
Rør alle ingredienserne sammen i en stor skål til marinaden.
Mariner de hele kyllingelårfileter i marinaden - så de er godt dækket. Beklæd skålen med husholdningsfilm og sæt den på køl natten over.
Grill kyllingelårfileterne kort 1-2 minutter på hver side, på grillen - så de får lidt røgsmag, de skal ikke færdig tilberedes.
Tag kyllingelårfileterne af grillen og skær dem i meget tynde strimler.
Steg kyllingen færdig på en meget varm stegepande, til de er karamelliseret og en smule brændte.
Noter
Marinaden er nok til 800g kyllingelårfilet, brug samme mængde marinade til 400g.