Go Back

Nemme falafler i Airfryer

Hjemmelavet falafel af dåse kikærter
Samlet tid40 min
Antal: 20 stk.

Ingredienser

  • 2 dåser kikærter
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld friks koriander kan undlades
  • 1,5 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. chiliflager eller cayenne peber
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. hvedemel
  • friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Dræn og skyl kikærterne.
  • Pil løg og hvidløg.
  • Blendt alle ingredeienserne sammen: kikærter, løg, kryderurter og krydderier, i en foodprocessor, vent med melet.
  • Blend til en ensartet grov "fars", hvis kikærte-farsen er fugtig tilføj da melet.
  • Kikærte-farsen har godt af at hvile på køl i 30 minutter, men nu er det jo opskriften på lynhuritge falafler. Så spring hviletiden over.
  • Form falafel af farsen, jeg får ca. 20 stk.
  • Forvarm airfryeren til 190 grader.
  • Fyld falaflerne i kurven i airfryeren, og steg dem i ca. 15-17 minutter ved 190 grader.

Noter

Vil du have ekstra, ekstra sprøde falafeler, kan de pensles med lidt olie inden de steges.