Go Back

Butter Chicken

Cremet indisk gryderet med kylling
Samlet tid6 timer
Antal: 4 personer

Ingredienser

Marinade

  • ca. 1400 g kylling jeg brugte kyllingeoverlår og lår
  • 1 dl neutral yoghurt jeg brugte skyr rørt med vand
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg fint hakket
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk chili flager
  • 1 tsk salt

Butter chicken sauce

  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk frisk ingefær eller tørret
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk koriander tørret
  • 1/2 tsk chili flager
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1-2 tsk salt
  • peber
  • 1 dl fløde (9%)
  • 1/2 blomkål i buketter

Sådan gør du

Marinade

  • Rør yoghurt og krydderier sammen.
  • Vend kyllingen i marinaden, så den er helt dækket.
  • Lad det marinere min. 30 min, gerne længere

Butter chicken

  • Varm smør og olie i en gryde (jeg bruger en støbejernsgryde som kan gå i ovnen, alternativt kan du lade retten simre på komfuret) og brun kyllingen med marinaden.
  • Tænd ovnen på 120 grader
  • Tilsæt løg og hvidløg, brun til løgene er klare.
  • Tilsæt ingefær og de resterende krydderier og sauterer i 1-2 min
  • Tilsæt hakkede tomater, salt og peber. Evt. lidt vand så kyllingen er dækket.
  • Sæt gryden i ovnen ved 120 grader i 5 timer
  • Tag gryden ud af ovnen, fisk kyllingen op af saucen
  • Blend sausen glat og hæld den tilbage i gryden
  • Fjern ben og skind fra kyllingen
  • Tilsæt fløde til saucen, hæld kyllingen tilbage i saucen sammen med blomkålsbukketerne
  • Lad retten simre til blomkålene er møre men stadig har bid
  • Smag til med salt og peber
  • Server butter chicken til ris eller naan børd med raita
  • Raita laves af yougurt rørt med spidskommen, salt og peber evt. citonsaft og vendt med agurker og tomater i tern samt frisk hakket mynte