Varm smør og olie i en gryde (jeg bruger en støbejernsgryde som kan gå i ovnen, alternativt kan du lade retten simre på komfuret) og brun kyllingen med marinaden.
Tænd ovnen på 120 grader
Tilsæt løg og hvidløg, brun til løgene er klare.
Tilsæt ingefær og de resterende krydderier og sauterer i 1-2 min
Tilsæt hakkede tomater, salt og peber. Evt. lidt vand så kyllingen er dækket.
Sæt gryden i ovnen ved 120 grader i 5 timer
Tag gryden ud af ovnen, fisk kyllingen op af saucen
Blend sausen glat og hæld den tilbage i gryden
Fjern ben og skind fra kyllingen
Tilsæt fløde til saucen, hæld kyllingen tilbage i saucen sammen med blomkålsbukketerne
Lad retten simre til blomkålene er møre men stadig har bid
Smag til med salt og peber
Server butter chicken til ris eller naan børd med raita
Raita laves af yougurt rørt med spidskommen, salt og peber evt. citonsaft og vendt med agurker og tomater i tern samt frisk hakket mynte