Når smøret er smeltet og vandet koger, sigt alt mel og salt hurtigt ned i gryden og pisk dejen til den er sammenhængende og uden klumper, imens gryden stadig er på bludset.
Tag gryden af varmen og lad den køle ca. 10 min
Hvorefter æggene piskes ud i dejen et ad gangen. Pisk til dejen er glat, blank og sammenhængenden. Dejen må ikke blive for tynd.
Fyld dejen i en sprøjtepose og sprøjt dejen ude på bagepapir i passende størrelser. Jeg fik 14 vandbakkelser på størrelse med en bolle, af denne portion.
Bag vandbakkelserne midt i ovnen i ca. 25-30 min, åben ikke ovnlågen under bagningen.
Er du itvivl om vandbakkelsen er bagt nok, tag forsigtigt en ud, falder den sammen er de ikke bagt nok. Vandbakkelserne skal være gyldende men lyse.
Køl vanbakkelserne helt af, inden du fylder dem.
Laksemousse
Hak rødløg og kapers fint.
Fjern skindet fra laksen og rør det med cremefraiche, rødløg og kapers.
Smag laksemoussen til med citronsaft, salt og peber og evt. hakkede urter.
Fyld vandbakkelserne
Skær vandbakkelserne halvt over og fyld dem med skyllet feldsalat og laksemousse og pynt dem med hakket rødløg, stenbiderrog og urter.
Noter
Vandbakkelserne kan bages dagen før og opbevares i en pose.