Fødselsdagskagen
Frugtkage med creme og marengs
Antal: 1 bradepande kage
Bund
- 250 g smør
- 200 g sukker
- 4 æggeblommer
- 2 dl mælk
- 150 g mel
- 2 tsk bagepulver
Marengs
- 4 æggehvider ca. 120g
- 300 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 g mandler hakkede
Creme
- 4 dl piskefløde
- 2 dl cremefraiche
- 2 dl neutral skyr eller 4 dl cremefraiche
- 2 tsk vaniljesukker
Bund
Rør smør og sukker sammen, til det er lyst og luftigt.
Vend æggeblommer, mælk, mel og bagepulver i smør/sukker blandingen.
Smør dejen ud i en stor bradepande.
Marengs
Tænd ovnen på 180 grander varmluft.
Pisk æggehvider, sukker og vaniljesukker længe til marengs.
Hak mandler og vend dem i marengsen.
Smør marengsen oven på bunden, og bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.