Go Back

Risalamande Cheesecake

Risalamande Cheesecake med vaniljekransebund
Antal: 8 personer

Ingredienser

Bund

  • 150 g vaniljekranse
  • 70 g smør
  • 30 g mandler smuttede og ristede mandler

Risalamande ostecreme

  • 400 g kold risengrød
  • 300 g fløde 3 dl
  • 1/2 dl fløde til at smelte husblassen i
  • 100 g flødeost
  • 1 stang vanilje
  • 100 g flormelis
  • 7 blade husblas

Kirsebærgelé

  • 500 g kirsebærsauce 300g uden bær
  • 4 blade husblas

Sådan gør du

Kiksebund

  • Hak de ristede smuttede mandler groft, jeg gør det i foodprocessoren.
  • Hak eller knus vaniljekransene sammen med mandlerne (jeg fortsætter i foodprocessoren).
  • Smelt smøret og rør det sammen med de knuste vaniljekranse og hakkede mandler.
  • Beklæd en 20 cm springform med bagepapir i bunden og kageplast langs kanterne.
  • Tryk massen ud i bunden af springformen med bagsiden af en ske. Sæt kiksebunden på køl eller frost, imens risalamande ostecremen forberedes.

Risalamande ostecreme

  • Læg husblassen i blød i koldt vand.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og vend dem med lidt af flormelisen.
  • Rør den kolde risengrød sammen med vaniljesukkeret, flormelis og flødeost.
  • Lun 1/2 dl fløde i en lille gryde. Vrid husblassen og smelt det i den lune fløde.
  • Lad den køle lidt, inden husblassen vendes i ostecremen, ved først at røre en skefuld af ostecremen i husblassen, hvorefter husblassen vendes i ostecremen.
  • Pisk fløden let, kun lige til den danner top, og vend det i ostecremen.
  • (Vil du have en hel mandel i risalamande, skal den tilføjes nu)
  • Fordel ostecremen oven på vaniljekransebunden og plan overfladen, så den bliver helt glat, med bagsiden af en ske.
  • Sæt kagen på køl, til den har sat sig. Det tager ca. 2 timer. Har du travlt så set den på frys i ca. 40 min.

Kirsebær gelé

  • Læg husblassen i blød i koldt vand.
  • Lun kirsebærsovsen og si de hele bære fra.
  • Vrid husblassen og smelt den i den lune kirsebærsovs.
  • Lad sovsen køle, så den ikke smlter risalamande ostecremen, når den hældens over.
  • Hæld kirsebærsovsen over cheesecaken, og sæt den på køl et par timer, eller natten over, til gelén har sat sig.