fbpx
MENU

Risalamande Cheesecake

Gå til opskrift
risalamandecheesecake

Den ultimative juledessert

*indeholder reklamelink

Cheesekage møder risalamande – behøver jeg sige mere?

Denne kage er den ultimative juledessert – jeg er næsten bange for at den er bedre end klassisk risalamande. Jeg laver en virkelig god risalamande, men denne cheesekage med (hjemmelavet) vaniljekranse som bund, er intet mindre end fantastisk.

Cheesekage risalamande

Risalamande kage

Kiksebund

Risalamande cheesekagen består af en kiksebund af hjemmelavede vaniljekranse og ristede, smuttede mandler. Det gør kagen ekstra julet og fremhæver smagen af risalamande.

Find opskriften på vaniljekransene her.

Risalamande ostecreme

Risalamande ostecremen er lavet af kold risengrød. Det er vigtigt at lave en god risengrød, hvor risene ikke er kogt ud. Mit bedste tip til en god grød er, at bruge rigtig gode grødris. Jeg synes de bedste er af mærket Prama. Den kolde risengrød røres med flødeost, vanilje og flormelis, som vendes med husblas og fløde. Husblassen smelter jeg i lidt fløde. Pas på med husblassen og temperatuerne, når den varme smeltede husblas og den kolde risengrød blandes. Med lad dig ikke skramme, hvis husblassen laver klumper, kan de vel skjules imellem risene 😀 Smagen er fantastisk.

Find opskriften på risengrød her.

Kirsebærgelé

På toppen af risalamande cheesecaken er der kirsebærgelé, som er lavet af en købt kirsebærsovs, jeg luner den og sier de hele bær fra. Jeg synes det er nemmere at si bærene fra den lune sovs, da den er mere tyndflydende. Efterfølgende smelter jeg husblas i den varme kirsebærsovs, lader det køle, og overhælder risalamande-ostecreme-laget med gelén.

Mandelgave

Skjul en hel mandel i risalamande ostecremen, og lad jagten på mandelgaven gå ind 🙂

Cheesecake risalamande

Imponer dine gæster

Server risalamande cheesecake til dessert til julefrokosten, jeg er sikker på den vil imponere. Server den til ethvert julearrangement, eller bare til eftermiddagskaffen.

Brug dine rester

Efter jul kan du bruge dine rester af risengrød, risalamande, kirsebærsovs, fløde og vaniljekranse til at lave denne skønne kage. Det er den perfekte kage til juledagene.

Velbekomme

Redskaber:

Risalamande Cheesecake

Risalamande Cheesecake med vaniljekransebund
Til: 8 personer

Det skal du bruge:

Bund

  • 150 g vaniljekranse
  • 70 g smør
  • 30 g mandler smuttede og ristede mandler

Risalamande ostecreme

  • 400 g kold risengrød
  • 300 g fløde 3 dl
  • 1/2 dl fløde til at smelte husblassen i
  • 100 g flødeost
  • 1 stang vanilje
  • 100 g flormelis
  • 7 blade husblas

Kirsebærgelé

  • 500 g kirsebærsauce 300g uden bær
  • 4 blade husblas

Sådan gør du

Kiksebund

  • Hak de ristede smuttede mandler groft, jeg gør det i foodprocessoren.
  • Hak eller knus vaniljekransene sammen med mandlerne (jeg fortsætter i foodprocessoren).
  • Smelt smøret og rør det sammen med de knuste vaniljekranse og hakkede mandler.
  • Beklæd en 20 cm springform med bagepapir i bunden og kageplast langs kanterne.
  • Tryk massen ud i bunden af springformen med bagsiden af en ske. Sæt kiksebunden på køl eller frost, imens risalamande ostecremen forberedes.

Risalamande ostecreme

  • Læg husblassen i blød i koldt vand.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og vend dem med lidt af flormelisen.
  • Rør den kolde risengrød sammen med vaniljesukkeret, flormelis og flødeost.
  • Lun 1/2 dl fløde i en lille gryde. Vrid husblassen og smelt det i den lune fløde.
  • Lad den køle lidt, inden husblassen vendes i ostecremen, ved først at røre en skefuld af ostecremen i husblassen, hvorefter husblassen vendes i ostecremen.
  • Pisk fløden let, kun lige til den danner top, og vend det i ostecremen.
  • (Vil du have en hel mandel i risalamande, skal den tilføjes nu)
  • Fordel ostecremen oven på vaniljekransebunden og plan overfladen, så den bliver helt glat, med bagsiden af en ske.
  • Sæt kagen på køl, til den har sat sig. Det tager ca. 2 timer. Har du travlt så set den på frys i ca. 40 min.

Kirsebær gelé

  • Læg husblassen i blød i koldt vand.
  • Lun kirsebærsovsen og si de hele bære fra.
  • Vrid husblassen og smelt den i den lune kirsebærsovs.
  • Lad sovsen køle, så den ikke smlter risalamande ostecremen, når den hældens over.
  • Hæld kirsebærsovsen over cheesecaken, og sæt den på køl et par timer, eller natten over, til gelén har sat sig.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering