Go Back
Fødselsdagskagen
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Fødselsdagskagen

Frugtkage med creme og marengs
Antal: 1 bradepande kage

Ingredienser

Bund

  • 250 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 2 dl mælk
  • 150 g mel
  • 2 tsk bagepulver

Marengs

  • 4 æggehvider ca. 120g
  • 300 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g mandler hakkede

Creme

  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl cremefraiche
  • 2 dl neutral skyr eller 4 dl cremefraiche
  • 2 tsk vaniljesukker

Frisk frugt

  • Frugt efter ønske

Sådan gør du

Bund

  • Rør smør og sukker sammen, til det er lyst og luftigt.
  • Vend æggeblommer, mælk, mel og bagepulver i smør/sukker blandingen.
  • Smør dejen ud i en stor bradepande.

Marengs

  • Tænd ovnen på 180 grander varmluft.
  • Pisk æggehvider, sukker og vaniljesukker længe til marengs.
  • Hak mandler og vend dem i marengsen.
  • Smør marengsen oven på bunden, og bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.

Creme

  • Pisk fløde til skum og vend flødeskummet sammen med cremefraiche og evt. skyr samt vanilje.
  • Smør cremen på den kolde kage og pynt med sæsonens frugter.