Hokkaido müslibar
Opskrift på sund, hjemmelavet hokkaido müslibar, lavet uden sukker, smør eller dadler, det der holder dem sammen er græskarpuré.
Antal: 8 stk.
- 300 g hokkaido græskar bagt og afkølet (1/2 græskar i tern og bag det i oven ca. 30 min ved 180 grader)
- 1 spsk tahin
- 150 g havregryn
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 30 g hakkede mandler
- 20 g solsikkekerner
- 20 g chiafrø
- 40 g græskarkerner
- 20 g sesamfrø
- 20 g hampfrø
- 2 spsk tørret tranebær - kan undlades
Blend hokkaido græskar med tahin, kanel og kardemomme, jeg gør det i en foodprocessor til mos. Du kan bruge en rest græskar fra aftensmaden (helst uden salt).
Tilsæt havregryn og blend kortvarigt igen.
Tilsæt derefter de resterende ingredienser og blend hurtigt, så kernerne forbliver hele. Bland evt. dejen helt sammen med en ske.
Tryk dejen ud i en brødform med bagepapir.
Tag dej og papir op af formen og skær dem til barer.
Bag müslibarene 30 min. ved 180 grader varmluft.