Hokkaido müslibar

Hokkaido Müslibar

Sunde müslibarer lavet af Hokkaido græskar

En nem snack på farten er en müslibar!

En Hokkaido müslibar er lavet uden sukker, smør eller dadler, det der holder dem sammen er græskar puré. Inden jeg delte opskriften med jer, blev jeg nødt til lige at prøve at lave dem en gang til, for jeg kunne ikke helt blive enig med mig slev om det nu kunne passe at de smagte godt, eller om jeg bare blev glad fordi det lykkes mig at lave en müslibar uden smør, sukker eller dadler. De smager virkelig godt! De er ikke helt så søde som en almindelig müslibar, derfor tilføjede jeg tranebær i anden omgang og det gør dem kun endnu bedre.

Müslibar opskrift

Hokkaido mos

Jeg “kilsterer” disse müslibarer sammen med hokkaido græskar, som jeg skærer i tern og bager i ovnen. Derefter blender jeg det til puré eller mos. Jeg laver lidt ekstra græskartern uden salt, når jeg alligevel laver hokkaido fritter til aftensmad. Jeg køler dem af og opbevarer dem i køleskabet, så jeg altid har hokkaido mos til at bage af. Næste gang vil jeg lave granola af græskar 🙂

Velbekomme.

Müslibar af hokkaido

Hokkaido müslibar

Det skal du bruge:

8-10 stk:

  • 300g hokkaido græskar, bagt og afkølet (1/2 græskar i tern og bag det i oven ca. 30 min ved 180 grader)
  • 1 spsk tahin
  • 150g havregryn
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 30g hakkede mandler
  • 20g solsikkekerner
  • 20g chiafrø
  • 40g græskarkerner
  • 20g sesamfrø
  • 20g hampfrø
  • 2 spsk tørret tranebær – kan undlades

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grander varmluft.

Blend hokkaido græskar med tahin, kanel og kardemomme, jeg gør det i en foodprocessor til mos. Du kan bruge en rest græskar fra aftensmaden (helst uden salt). Tilsæt havregryn og blend kortvarigt igen. Tilsæt derefter de resterende ingredienser og blend hurtigt, så kernerne forbliver hele. Bland evt. dejen helt sammen med en ske. Tryk dejen ud i en brødform med bagepapir. Tag dej og papir op af formen og skær dem til barer. Bag müslibarene 30 min. ved 180 grader varmluft.

Sunde müslibar

Se mine andre opskrifter med græskar:

Related Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *