Flæskesteg
Sådan laver du den perfekte flæskesteg. Få også opskriften på lidt sundere tilbehør som smager så godt, at du slet ikke har brug for sovs
Antal: 4 personer
Flæskesteg
- 1 flæskesteg
- ca 1 liter vand
Jordskokkechips
- 5 jordskokker
- 1 spsk groft salt
Flæskesteg
Rids sværene op helt ned til kødet og gnub sværene godt ind i groft salt. Sørg for at komme godt med salt imellem sværene.
Læg stegen i en bradepande og gør stegen plan ved at folde sølvpapir under stegen, så sværene bliver lige sprøde over det hele.
Fyld vand næsten op til sværene og sæt stegen i ovnen på 200 grader i ca. 2 timer, eller til stegen når en kernetemperatur på 65 grader.
Jordskokkechips
Vask jordskokkerne grundigt.
Skær dem til chips på et mandolinjern.
Fordel chipsene i et lag på en bradepande, drys med salt.
Rist jordskokkerne til chips gerne i 2,5 time ved 120 grader.
Eller den hurtige variant: Rist jordskokkerne sprøde i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader, hold øje med, de ikke blive for brændte.
Æbler med svesker
Halver æblerne og lav en fordybning i midten.
Læg en sveske i hvert æble.
Bag æblerne i ovnen i 20 min. ved 200 grader.