fbpx
MENU

Flæskesteg

Flæskesteg med jordskokkechips og bagt æble med svesker

Flæskesteg høre sig julen til for de fleste. Men ikke for mig, da vi aldrig har fået flæskesteg til jul, Derfor har jeg også fået hjælp af Kasper til denne opskrift, for det er ikke nogen hemmelighed at flæskesteg er hans livret over dem alle. Flæskesteg er i sig selv tung og kalorietæt, derfor er har jeg laver noget let og lækkert tilbehør. Jeg håber du finder tilbehøret lige så lækkert som jeg gør, så du ikke savner sovs og de franske kartofler. Husk også rødkål, som du finder opskriften på her.

Velbekomme

[recipe-foody]

Flæskesteg

Det skal du bruge:

Flæskesteg

  • 1 flæskesteg
  • ca 1 liter vand

Jordskokkechips:

  • 5 jordskokker
  • 1 spsk groft salt

Æbler med svesker:

  • 2 æbler
  • 4 svesker

Sådan gør du:

Flæskesteg

Rids sværene op helt ned til kødet og gnub sværene godt ind i groft salt. Sørg for at komme godt med salt imellem sværene. Læg stegen i en bradepande og gør stegen plan ved at folde sølvpapir under stegen, så sværene bliver lige sprøde over det hele. Fyld vand næsten op til sværene og sæt stegen i ovnen på 200 grader i ca. 2 timer, eller til stegen når en kernetemperatur på 65 grader.

Jordskokkechips

Vask jordskokkerne grundigt. Skær dem til chips på et mandolinjern. Fordel chipsene i et lag på en bradepande, drys med salt. Rist jordskokkerne til chips gerne i 2,5 time ved 120 grader. Eller den hurtige variant: Rist jordskokkerne sprøde i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader, hold øje med, de ikke blive for brændte.

Æbler med svesker

Halver æblerne og lav en fordybning i midten. Læg en sveske i hvert æble. Bag æblerne i ovnen i 20 min. ved 200 grader.

[/recipe-foody]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *