Shepherd's Pie
Bagt oksekød med kartoffelmos
Antal: 4 personer
Kartoffelmos med broccoli
- ca. 600 g kartofler
- 1/2 hoved broccoli
- 30 g smør
- 1 dl mælk
- 1 tsk. groft salt
Oksekød
- 1 løg
- ca. 500 g oksekød
- 1 rød rød snack peber eller peberfrugt
- 1 spsk. paprika
- 1 dl ketchup
- 1 tsk. groft salt
- peber
Kartoffelmos med broccoli
Skæl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i vand i ca. 20 minutter.
Skær også broccoli i mindre stykker, og kog dem møre med kartoflerne i de sidste ca. 10 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader og lav imens oksekødet.
Hæld vandet fra kartoflerne og broccoli. Tilsæt smør og pisk kartoffler og broccoli til mos med en håndmixer.
Tilsæt mælken lidt af gangen, til den ønskede konsistens, måske du ikke skal bruge alt mælken.
Smag mosen til med salt.
Oksekød
Hak løget fint og snack peberen i tern.
Svits løg og oksekød godt evt. i lidt smør, i en pande eller en gryde som kan gå i ovnen.
Tilsæt peberfrugt i tern, derefter paprika, salt, ketchup og peber og smag oksekødet til.
Fordel kartoffel-broccoli-mosen over oksekødet som et låg.
Bag Shepherds Pie i oven ved 200 grader i ca. 25 minutter.