fbpx
MENU

Shepherds Pie

Gå til opskrift

Bagt oksekød med kartoffelmos

Oksekød med kartoffelmos gratineret i ovnen. Her får du en helt simpel opskrift på en nem kødsovs, og en kartoffelmos med broccoli, som lægges sammen og bliver til en Shepherds Pie. Jeg vil tro det danske navn er “bagt kødsovs” eller “oksekød i fad”.

En traditionel britisk Shepherds Pie er lavet med lammekød, men til denne simple hverdags-variant har jeg brugt hakket oksekød.

Shepherds pie opskrift

Kartoffelmos med brocoli

Mad med flere grøntsager! Det ved I at jeg er tosset med – grøntsager. De sniger sig ind alle steder. Ikke nok med at de er sunde, så gør de også at vi kan få mere mad (en større portion) for færre kalorier – det elsker jeg!

Du kan tilsætter grøntsager i både oksekødet og mosen. Her har jeg brugt broccoli i mosen og snack peber/ peberfrugt i oksekødet. Andre gode grøntsager i oksekødet kunne være: squash, champignon, tomater eller forårsløg. I mosen kan du også bruge gulerødder, spinat eller blomkål.

Oksekød kartoffelmos

Hverdags aftensmad

Simple opskrifter, som er nemme at gå til, og som ikke kræver så mange ingredienser er perfekte til hverdagen. Sådan en opskrift er denne Shepherds Pie – nem og lige til, men stadig fuld af smag. Og endnu bedre, den passer sig selv i ovnen, når først den er sat ind.

Opskriften indenholder gode mættende proteiner, fra oksekød og en mos på kartofler, hvilket gør at denne lune ret mætter virkelig godt – perfekt til de kolde måneder.

Servér Shepherds Pie som den er, eller med en grøn salat dertil. Jeg laver gerne en salat af blandet krøllet salat, agurk og grønne druer og smuldre lidt salattern over.

Find flere simple hverdags opskrifter, hvor der er skruet op for grøntsagerne, proteinerne og ned for kalorierne i min kogebog: “100 opskrifter til en sund og stærk hverdag” her!

Shepherds pie ingredienser

Ingredienser i Shepherds Pie

Kartoffel broccoli mos:

Kartofler: Jeg bruger danske økologiske kartofler men vælg de kartofler som er nemmest at skrælle.

Broccoli – Øko broccoli, giver en flot farve til mosen. Broccolien kan byttes ud med blomkål eller spinat.

Smør – Lidt smør i mosen gør underværker – undlad det ikke.

Mælk – Mosen er lavet med mælk, men du kan også bruge lidt af kogevandet fra kartoflerne. Tilsæt mælk lidt ad gangen, så mosen ikke bliver for flydende.

Salt – kog kartoflerne uden salt, det gør at de nemmere koger ud (møre). Og tilsæt salt, når du laver mosen, så kan du styre salt-niveauet.

Oksekød med tomatketchup

Oksekød – jeg bruger altid dansk oksekød, og vælger ikke kød med en fedtprocent over 12%. Derfor kan mængden varier fra 400-500g, men opskriften passer stadig.

Løg – Jeg bruger et sort løg, det giver smag og så er det en grøntsag.

Rød snack peber – Eller en rød peberfrugt er en skøn grøntsag at tilføje oksekødet. Den har en sødlig smag og kan nemt skiftes ud med gulerod.

Paprika – Oksekødet smagsgaver, vælg gerne en sød variant, til den søde oksekød med ketchup og snackpeber.

Ketchup – Tomat ketchup, vi er ikke finere end at vi godt kan lave en kødsovs på tomatketchup for det er nemt. Og det smager godt – oksekød, kartoffelmos og ketchup – det smager skønt!

Salt og peber – Smag altid maden til. Salt og peber gør underværker i denne kødsovs.

Shepherd’s Pie

Bagt oksekød med kartoffelmos
Til: 4 personer

Det skal du bruge:

Kartoffelmos med broccoli

  • ca. 600 g kartofler
  • 1/2 hoved broccoli
  • 30 g smør
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. groft salt

Oksekød

  • 1 løg
  • ca. 500 g oksekød
  • 1 rød rød snack peber eller peberfrugt
  • 1 spsk. paprika
  • 1 dl ketchup
  • 1 tsk. groft salt
  • peber

Sådan gør du

Kartoffelmos med broccoli

  • Skæl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i vand i ca. 20 minutter.
  • Skær også broccoli i mindre stykker, og kog dem møre med kartoflerne i de sidste ca. 10 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader og lav imens oksekødet.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og broccoli. Tilsæt smør og pisk kartoffler og broccoli til mos med en håndmixer.
  • Tilsæt mælken lidt af gangen, til den ønskede konsistens, måske du ikke skal bruge alt mælken.
  • Smag mosen til med salt.

Oksekød

  • Hak løget fint og snack peberen i tern.
  • Svits løg og oksekød godt evt. i lidt smør, i en pande eller en gryde som kan gå i ovnen.
  • Tilsæt peberfrugt i tern, derefter paprika, salt, ketchup og peber og smag oksekødet til.
  • Fordel kartoffel-broccoli-mosen over oksekødet som et låg.
  • Bag Shepherds Pie i oven ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering