Go Back

Shepherd's Pie

Bagt oksekød med kartoffelmos
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kartoffelmos med broccoli

  • ca. 600 g kartofler
  • 1/2 hoved broccoli
  • 30 g smør
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. groft salt

Oksekød

  • 1 løg
  • ca. 500 g oksekød
  • 1 rød rød snack peber eller peberfrugt
  • 1 spsk. paprika
  • 1 dl ketchup
  • 1 tsk. groft salt
  • peber

Sådan gør du

Kartoffelmos med broccoli

  • Skæl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i vand i ca. 20 minutter.
  • Skær også broccoli i mindre stykker, og kog dem møre med kartoflerne i de sidste ca. 10 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader og lav imens oksekødet.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og broccoli. Tilsæt smør og pisk kartoffler og broccoli til mos med en håndmixer.
  • Tilsæt mælken lidt af gangen, til den ønskede konsistens, måske du ikke skal bruge alt mælken.
  • Smag mosen til med salt.

Oksekød

  • Hak løget fint og snack peberen i tern.
  • Svits løg og oksekød godt evt. i lidt smør, i en pande eller en gryde som kan gå i ovnen.
  • Tilsæt peberfrugt i tern, derefter paprika, salt, ketchup og peber og smag oksekødet til.
  • Fordel kartoffel-broccoli-mosen over oksekødet som et låg.
  • Bag Shepherds Pie i oven ved 200 grader i ca. 25 minutter.