MENU

Bananbrød

Gå til opskrift

Sundt bananbrød

Bananbrød er en af de mange opskrifter fra Instagram, jeg er blevet fristet til at forsøge mig med. Jeg fandt ikke helt en opskrift der levede op til de krav jeg havde til brødet. Jeg har forsøgt mig lidt, også med varianter uden havregryn, men jeg synes indtil videre den her er den bedste. Brødet kan også laves glutenfrit, brug da glutenfri havregryn i stedet.

Nyd brødet til kaffen, som var det kage. Eller serverer det på brunchbordet til hjemmelavet avotella, som er nutella lavet af avocado, jeg har delt en opskrift på avotella her.

Velbekomme

Sundt bananbrød

Bananbrød

En sund banankage bagt som brød
Tid: 50 min

Det skal du bruge:

  • 3 bananer + en til pynt
  • 3 æg
  • 1 æggehvide
  • 2 dl mandelmælk
  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vanilje pulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 lille dl mandler hakkede

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Blend bananerne med æg og mælk med en stavblender.
  • Rør derefter de tørre ingredienser i, du kan også blende alle ingredienser sammen, hvis du ønsker en mere fin struktur på dit brød. Juster konsistensen med mere mælk, hvis det er nødvendigt.
  • Tilsidst røres de hakkede mandler i og brødet bages ved 180 grader i ca. 40 min.
  • Nyd brødet som om det er en "banankage" eller smør det med nøddesmør (peanut, mandel) eller en sund nutella.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!
Bananbrød avotella

Bananbrød sund banankage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *