Bananbrød

Bananbrød

Sundt bananbrød

Bananbrød er en af de mange opskrifter fra Instagram, jeg er blevet fristet til at forsøge mig med. Jeg fandt ikke helt en opskrift der levede op til de krav jeg havde til brødet. Jeg har forsøgt mig lidt, også med varianter uden havregryn, men jeg synes indtil videre den her er den bedste. Brødet kan også laves glutenfrit, brug da glutenfri havregryn i stedet.

Nyd brødet til kaffen, som var det kage. Eller serverer det på brunchbordet til hjemmelavet avotella, som jeg snart vil dele opskriften på.

Velbekomme

Sundt bananbrød

Bananbrød

Det skal du bruge:

  • 3 bananer + en til pynt
  • 3 æg
  • 1 æggehvide
  • 2 dl mandelmælk
  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vanilje pulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 lille dl mandler som hakkes

Sådan gør du

Blend bananerne med æg og mælk med en stavblender. Rør derefter de tørre ingredienser i, du kan også blende alle ingredienser sammen, hvis du ønsker en mere fin struktur på dit brød. Juster konsistensen med mere mælk. Tilsidst røres de hakkede mandler i og brødet bages ved 180 grader i ca. 40 min. Nyd brødet som om det er en “banankage” eller smør det med nøddesmør (peanut, mandel) eller en sund nutella.

Bananbrød avotella

Bananbrød sund banankage

Related Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *