fbpx
MENU

Spaghetti squash

Gå til opskrift

Tilberedning af spaghetti squash i ovn.

Spaghetti squash eller spaghetti græskar, jeg tror det hedder begge dele, har jeg længe tænkt på at jeg ville prøve. Men jeg har bare ikke fået det gjort. Indtil jeg stødte på squahsen i Bilka på en -25% økosøndag. Jeg måtte bare prøve den!

Spaghetti squash tilberedt

Jeg tilberedte den ved at skære den over og bage den i ovnen. Jeg var solgt med det samme. Fuldstændig ligesom spaghetti – cremet og lækkert 😀 Spaghettien kan spises direkte fra skallen som skål – perfekt, skønt og smukt! Det må være min nye yndlings grøntsag! Den er ihvertfald allerede en stærk konkurrent til hokkaido. Jagten på flere spaghetti squash er gået igang. Det kan være svært at finde, det sjove græskar. Det ligner lidt butternut squash, men den kan både være mere gul eller mere hvid i farven. Jeg tog chancen og spurgte min lokale grønsagshandler, De Glade Gartnere, på grønttorvet i lørdags, om det var muligt at få spaghetti squash hjem.  Allerede i dag, onsdag, havde de spaghetti squash. Det kalder jeg service 🙂

De Glade Gartner havde også de smukkeste grønkål og fire forskellige slags æbler direkte fra marken. Jeg købet også et spidskål på over 3 kg, som ikke engang var dagens største. De havde allerede solgt et på over 5 kg. Mine arme bliver altid lange når jeg har besøget De glade Gartner på Grønttorvet.

Spaghetti squash i ovn

Nedenfor deler jeg, hvordan jeg tilbereder spaghetti squash. Alt du skal bruge er kun spaghetti squash, salt og peber.  Det bliver fuldstændig fantastisk! Du kan tilsætte en lille smule smør for at gøre det ekstra lækkert men det behøves slet ikke. Spis spaghettien til alle rettet hvor du normalt ville servere spaghetti, det har helt den samme comfort-food effekt 😛

Velbekomme.

Du kan også lave spaghetti af en zucchini courget squash, se her.

Spaghetti squash i ovn
Spaghetti squash kernerSpaghetti squash tilberedt i ovn

Tilberedning af spaghetti squash

Tilberedning af spaghetti squash på kun 30 min. Spaghetti squash smager fantastisk og har helt den samme comfort-food effekt som spaghetti.

Ingredienser

  • 1 spaghettigh squash
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Vask spaghetti squashen og flek den på midten.
  • Skrab kernerne ud og drys med salt og peber.
  • Placer de to halve squash på en bradepande med skælden opad.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader i 30-45 min, afhængig af størrelse og hvor moden squashen er.
  • Når squashen er mør, kan du skrabe spaghettien ud af skralden og evt. vende spaghettien med en lille klat smør.
Squash spaghetti

Her kan du finde mere inspiration til aftensmadsopskrifter.

2 kommentarer til “Spaghetti squash

  1. Jet vil prøve at lave spaghetti til en kold salat, min nevø dyrker dem på Fyn, glæder mig til at prøve, tak for info ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering