Den bedste peanutbutter dip
Hvis du ligesom mig elsker peanutbutter, skal du prøve denne opskrift på peanutbutter dip/sauce. Dippen er tyk, cremet og den helt perfekte sauce at dippe grøntsagsstænger i. Prøv også at vende kogte nudler i peanutbutter dippen, så de bliver til peanut-nudler. Tilføj den i wokretter for at skabe en satay-sauce, eller server den til kylling og brug den i salater.
Simpel dip opskrift
Opskriften på peanutbutter dip er simpel. Det kan laves på mindre end 5 minutter og med bare 4 ingredienser. Saucen er meget sundere og mere kalorielet end mange andre peanutbutter saucer, da jeg laver denne variation med vand. Peanutbutter er kalorietæt, men det smager jo bare så skønt!
Opskriften på denne peanutbutter dip er faktisk vegansk, og kan let laves i en glutenfri version, ved at bruge en glutenfri sojasovs.
Peanutbutter dip til friske forårsruller
Peanutbutter dip er uundværligt til friske forårsruller og det er typisk dertil jeg lave denne opskrift. Her har jeg lavet en variation med hvidløg, hvilket jeg synes er opskriften på den bedste peanutbutter dip. I opskriften på vietnamesiske forårsruller med kylling, er der en opskrift på peanutbutter dip uden hvidløg. Du kan også tilføje frisk chili, chiliflager eller cayennepeber i dippen, hvis du kan lide en stærk dip.
Ingredienser til peanutbutter dip
Peanutbutter: Brug en peanutbutter som kun indeholder peanutbutter og måske lidt salt. Jeg bruger altid en økologisk peanutbutter og foretrækker en cruncy, men du kan også bruge en smooth.
Hvidløg: Jeg er vild med hvidløg i denne dip, jeg bruger et stort frisk, fed hvidløg. Størrelsen på feddene varierer, og er du ikke så vild med hvidløg, så brug en mindre mængde – det kan også undlades. Du er også velkommen til at bruge mere end et fed.
Citronsaft: Eller limesaft. Når saften fra citrusfrugten røres sammen med peanutbutteren, tørrer peanutbutteren ud, bliver fast og tør, hvilket gør at dippen kan optage (meget) væske.
Sojasovs: Jeg bruger helt almindelig sojasovs. Jeg fortrækker en økologisk, men bruger oftest en helt almindelig. Vil du lave en gultenfri variant brug da Tamari.
Vand: Jeg bruger vand i dressingen for at justere konsistensen. Nogen gange vil jeg gerne have en tyk dip, at dyppe grøntsager i, andre gange en tynd sauce som dressing – det justerer jeg med vand. Gemmer du dressingen i køleskabet, kan du opleve at den bliver tykkere og mere fast – rør da mere vand i.
Holdbarhed
Peanutbutter dip kan holde sig længe i køleskabet, når dippen er lavet med vand som her. Jeg vil tro den kan holde sig i 2-3 uger i køleskabet, men mon ikke den er spist inden da. Når den opbevares i køleskabet, tykner saucen ret hurtigt. Det betyder ikke noget, tilsæt mere vand for at fortynde den og giv det en god omrøring.
Tips til perfekt peanutbutter dip
- Rør først hvidløg i peanutbutteren
- Tilsæt derefter citronsaft og bliv ved med at røre, det vil tørre peanutbutterne ud
- Rør derefter sojasovs i peanutbutteren
- Vær tålmodig og bliv ved med at blande
- Start med mindre vand og tilsæt langsomt mere hvis det er nødvendigt
- Fortsæt med at røre, det vil forene sig til en cremet dip – så bliv ved at røre
Nyd dippen til friske forårsruller, om de er med kylling, rejer, okse, svin eller vegetariske, denne peanutbutter dip er must try!
Velbekomme.
Peanutbutter dip
Det skal du bruge:
- 2 spsk. peanutbutter
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. sojasovs
- 2 spsk. vand
Sådan gør du
- Pres hvidløgsfedet og rør det i peanutbutteren.
- Tilføj citronsaft og rør til peanutbutteren tørrer helt ud.
- Tilsæt sojasovs og rør til det samler sig til en ensartet tyk dip.
- Tilsæt gradvis vand og bliv ved med at blande – til du opnår den ønskede konsistens.
Hvor meget citron skal der i ?