fbpx
MENU

Blog

Madplan uge 9

Ugens madplan til den første uge i marts, og den første forårs uge er klar. Måske du skal “tilbage” efter vinterferie, måske du skal “tilbage” pga. de gradvise genåbninger? Om ikke andet, her er en madplan som er nem, hurtig og sund. Jeg tager altid højde for at at “bruge” og “genbruge” i mine madplaner. […]

Læs mere

Madplan uge 8

Uge 8 er vinterferie i Nordjylland, men her er det “bare” endnu en uge i lockdown, med varierende hverdagsmad med masser af grønt. Madplanen er fyldt med ene af måltider vi glæder os til – det kan jeg mærke allerede gør ugen bedre! Jeg er ved at være godt træt af lockdown hverdagen! Vi skruer […]

Læs mere

Madplan uge 7

Venterferie eller ej Er her en simpel sund madplan for uge 7. Vi er ikke helt så meget hjemme i denne uge til aftensmad. Vi laver aftensmad 3 dage og noget lækkert på lørdag. Derfor laver vi lidt større portioner, så vi har til frokost alle dage. Derudover snitter vi en masse grøntsager, så det […]

Læs mere

Spaghetti med kødboller

Kødboller i tomatsovs *Le Creuset gryden og tallerkner er modtaget i gave Jeg kan ikke skrive, at jeg har lavet en ægte italiensk opskrift på kødboller i tomatsovs – for jeg har ingenting at sammenligne med, og heller ingen italienske traditioner. Til gengæld får du her opskriften på en helt perfekt “alt i en gryde” […]

Læs mere

Madplan uge 6

Jeg har helt vildt meget lyst, til at uge 6 skal være “lyserød uge”. Det er valentinsdag på søndag og endda også fastelavn. Jeg synes vi har brug for at sætte noget “kærlighed” på menuen. Det gør vi i denne uge, lørdag, hvor jeg vil prøve at tilberede en svineskank – det har jeg aldrig […]

Læs mere

Lyserøde fastelavnsboller

Vandbakkelser med rabarberskum & hvid chokolade cremeux Her får du opskriften fra min bage-iver og mit forsøg på at lave smukke lyserøde fastelavnsboller i en luksus variant, da fastelavn i år falder på valentines day. Det er ikke de nemmeste fastelavnsboller at lave, men jeg elsker at lære nye teknikker, måske du også gør det? […]

Læs mere

Madplan uge 5

Madplan til den første uge i februar. Efter januars gode intentioner, har jeg været lidt ide forladt med denne uges madplan. Der er stadig masser af grønt på planen. En dag med okse, en dag med svin, en dag med kylling, en dag med fisk og en vegetar dag. Det har, til trods for manglende […]

Læs mere

Surdejsboller

Sådan bager du med surdej Surdej er ikke sådan lige til, og det er det der gør fascinationen stor. Surdej kræver øvelse og vedholdenhed, men det er det hele værd, når du får succes. Og selvom du får succes den ene gang, er det ikke sikkert du får det den næste gang. Her starter surdejs-skolen […]

Læs mere

Madplan uge 4

Super sund madplan med masser af grøntsager og salat-bowls. Vi sætter bowls på menuen I denne uge sætter vi bowls på menuen, for jeg har lyst til at skrue op for grøntsagerne til alle måltider. Buritto bowl Burrito bowl er det vi kalder “taco-salat”, men for den brede forståelse kalder jeg det her “burrito bowl”. […]

Læs mere

Madplan uge 3

En madplan der gør hverdagen nemmere Det fungerer rigtig godt med madplanen, vi har længe lavet madplaner. Men efter jeg skriver den detaljeret ned, spiser vi endnu mere varieret og der går intet til spilde – det er skønt! Madplanen for uge 2, fik vi ikke fulgt helt efter planen, men planen hjalp os til […]

Læs mere

Chokolade Skole

Chokolade – hvad skal jeg vælge? Det er med stolthed, at jeg kan fortælle, at jeg er blevet ambassadør for Callebaut chokolade, som er noget af det fineste belgiske chokolade. Husk det udtales: “KalleBo”, jeg kom selv galt afsted. Hvad ambassadørskabet kommer til at betyde, er jeg ikke helt sikker på, udover en masse chokolade […]

Læs mere

Grønkålssalat med Hokkaido

Fantastisk hverdagssalat Grønkålssalat med Hokkaido græskar er en fantastisk hverdagssalat, men også en god “måltids”-salat, for det mætter godt. Lige for tiden er det min favorit frokost salat. Hokkaido græskar Salaten er en grønkålssalat med Hokkaido græskar, i den allernemmeste udgave. Salaten kan også laves uden Hokkaido græskar, det gør den endnu nemmere at lave. […]

Læs mere