fbpx
MENU

Risalamande

Gå til opskrift

Risalamande med lun kirsebærsovs

Desserten til jul, kan ikke være andet end klassisk risalamande med lun kirsebærsovs.

Her får du opskriften på den bedste risalamande. Det kan jo være du kun laver risalamande en gang om året – og hvordan var det nu lige det var? Her får du alle tips og tricks.

Risalamande med kirsebærsovs

Risalamande er ikke nogen svær dessert at lave. Den kræver ikke mange ingredienser, derfor vil jeg på det kraftigste anbefale at bruge vanilje, grødris og fløde af rigtig god kvalitet – det gør risdesserten bedst.

Om en risalamande bliver god eller dårlig, vil jeg påstå der står og falder på, om det er en god risengrød. Ingredienserne kan vi ikke diskutere: risengrød, mandler, vanilje, sukker og fløde. Ikke andet! Drop mandelessens og vaniljesukker/pulver – det er kun jul én gang om året, så køb en rigtig god vaniljestang, og brug den fuld fede fløde på 38%.

Nå det er så nemt, så kan du passende smage risalamanden til undervejs, så den bliver sådan som du synes den er helt perfekt. Mere eller mindre fløde? Flere eller færre mandler? Mere eller mindre sukker?

Sådan her synes jeg at det søde punktum til jul bliver helt perfekt – og det gør min familie heldigvis også.

Husk, hvis der er rester, så skal den nydes til morgenmad dagen efter 🙂

Risengrød

Hvad er en god risengrød? En god risengrød er en grød som ikke er for fast, og hvor grødrisene ikke er kogt helt ud. Grødris af en god kvalitet gør, at risene ikke koger ud.

Jeg tilbeder risengrøden som mor gjorde det, i sofaen dagen lang. Det er simplethen så hyggeligt, og et must den 23. december.

Find opskriften på risengrød her.

Risalamande opskrift

Kirsebærsovs

Hvad skal du vælge? Eller skal du lave den selv?

Jeg laver ikke selv kirsebærsovs. Det er et stort arbejde at udstene kirsebær, og det skal gøres når kirsebærrene er modne, og gemmes i fryseren.

Jeg køber en kirsebærsovs. Det behøver ikke være den dyreste, jeg vælger en uden mandelessens, da jeg synes det er fint at undgå tilsætningsstoffer, og dermed en variant så tæt på sådan som jeg selv ville lave kirsebærsovs: kirsebær og sukker.

Et år havde vi to forskellige kirsebærsovs, en øko og en konventionel. Her lærte min far mig, hvorfor der er flere kalorier i en økologisk. De må ikke tilsætte konserveringsmiddel i samme omfang som konventionel, derfor tilsætter de mere sukker for at sovsen kan holde sig. På den måde blev jeg så klog. Kirsebærsovsen behøver vel ikke være økologisk, den smager ikke bedre, og så har vi da sparet lidt kalorier (økologisk er nok alligevel bedst for vores krop og planet i det lange løb).

Risalamande hjemmelavet

Mandler

Mandler skal der i. Jeg foretrækker smuttede, hakkede mandler. Overhæld mandlerne med kogende vand af to omgange, så er de lige til at smutte. Nogen rister mandlerne efter de er smuttet, det er for fancy for mig.

Risalamande skal være som det plejer – det er der meget der skal til jul, men sådan bliver det nok ikke helt i år.

Rigtig glædelig jul.

Velbekomme.

risalamande 2019

Risalamanden serveret i 2019.

Se også opskriften på andesteg

Ris á l’amande

Risalamande med kirsebærsovs
Tid: 25 minutter
Til: 6 personer

Det skal du bruge:

  • 600 g kold risengrød find opskriften på bloggen
  • 70 g mandler smuttede og hakkede
  • 1,5 spsk. sukker
  • 1 god stang vanilje
  • 4 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Skold og smut mandlerne. Hak dem groft, husk at gem én hel mandel til mandelgaven
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland det med lidt af sukkeret, til vaniljesukker. Gør det dette på forhånd, så kan risengrøden koge og køle af med den tomme vaniljestang i.
  • Rør den kolde risengrød med sukker, vaniljesukker og hakkede mandler
  • Pisk fløden let, så den danner toppe, men pas på den ikke bliver for fast.
  • Vend forsigtig fløden i grøden, og lad den stå på køl, til den skal serveres med lun kirsebærsauce.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering