fbpx
MENU

Afsked med MasterChef

Igår kom afsnittet som jeg havde ventet på og frygtet! Min afsked med MasterChef. Jeg har kendt udfaldet af afsnittet længe, og har været meget spændt på hvordan det tog sig ud i afsnittet.

Kvartfinalist

Det er helt vildt! Når jeg skriver det her, lyder det vildere end jeg havde troet. Jeg er kommet meget, meget længere i programmet end jeg havde turde tro jeg kunne. Jeg har på intet tidspunk tænkt at jeg kunne vinde programmet! Jeg tror faktisk, på intet tidspunkt under optagelserne, at jeg “sikker”! Jeg følte jeg var med på “et afbud”, fordi jeg blev inviteret til casting via min Instagram og aldrig har meldt mig selv? Læs mere om det i indlægget om min vej ind i MasterChef her.

Nu hvor jeg har set programmerne, tillader jeg mig at være ganske godt tilfreds, for jeg var meget usikker og nervøs under optagelserne.

Jeg havde ønsket at være sådan: “Hej, og velkommen til Annes TV-køkken, det vi skal i dag, er bum, bum, bum”! Men jeg føler næsten ikke jeg taler til kameraet og laver altid 1, 2, eller 3 back up elementer, hvis nu noget skulle gå galt. Derfor sejler mit køkken også altid, for jeg vil ikke stille noget “væk”. (Når vi har stilt det væk fra vores køkkener, må vi ikke få det igen). Jeg har overbevist mig selv om at jeg ikke kan tilberede kød godt nok, og gør det derfor ikke i køkkenet.

Når jeg ser tilbage, irriterer det mig, at jeg ikke tænkte klart, tog en dyb indånding og lavede nogle ting som jeg ved jeg er god til. Men sådan er det altid nemt at være bagklog og råbe lidt ad skærmen! Men i situationen gør man (jeg), altså nogle hovedløse valg.

MasterChef Kvartfinalist

MasterChef farvel og tak

Jeg kunne ikke mere! Det skal ikke lyde som nogen undskyldning, men jeg var presset. På alle de tidligere optagelser hyggede vi os rigtig meget, vi var mange fra Jylland som boede på hotel sammen. Vi hyggede os sammen om aftenen, snakkede om stort og småt, men mest om mad! Jeg har aldrig været sammen med så mange madglade mennesker, som kunne snakke om mad dagen lang – det var skønt! Jeg taler også meget om mad, men gerne i kombination med træning eller vægttab. Jeg var i mit es blandt de andre deltagere og jeg lærte meget, og havde endnu mere lyst til at lave mad dagen lang.

I kvartfinalerne kunne jeg godt mærke, at “hyggen” til tider blev overtaget af “konkurrence”. Det var intenst, vi var på fra morgen til aften og jeg boede i København i 2 uger, undtagen mandag, hvor jeg lige var i Aalborg for at undervise fra kl: 6-19! Så var jeg tilbage i KBH.

“I går”, altså i onsdagens afsnit, var jeg lige ved at vinde en fridag. Jeg kunne komme tidligere hjem på weekend (vi optager onsdagens afsnit om torsdagen, og torsdagens afsnit om fredagen), komme i semifinalen og endda med et grydesæt! Men det kom jeg ikke!

MasterChef Anne guldnål

Jeg var så ked af jeg ikke kunne komme hjem, til den forlængede weekend i sommerhus, som Kasper havde glæde sig til. Jeg var den eneste tilbage fra Jylland i den uge, så jeg boede alene på hotellet. Jeg kunne bare ikke mere.

Derfor var jeg hverken frisk, veloplagt eller forberedt på endnu flere hemmelige udfordringer på gæstekokke-dagen. Det var en stor oplevelse og ære at få lov at lave mad til Mette fra Gemyse, som er super sej og dygtig. Jeg glæder mig til at besøge hendes restaurant.

Jeg havde et lille håb om en plads i semifinalen, og en drøm om at nå så langt, at jeg ville få lov at lave en personlig præsentations video, når de nu ikke ville besøge vores træningscenter i Aalborg :).

Men det fik jeg ikke. Jeg var ked af at skulle sige farvel til MasterChef, for evigt, men også lettet. Jeg var skuffet over det var slut og over mig selv. Jeg var irriteret over jeg ikke vidste hvorfor det gik galt. Jeg var pinlig over jeg ikke præsterede, men også glad for at komme hjem til min hverdag, som jeg fandt ud af hvor glad jeg er for.

Min reaktion efter afsked med MasterChef

Jeg er blevet spurgt, hvad det første jeg gjorde efter jeg var røget ud af MasterChef var. Det skal jeg fortælle jer.

Da vi kom ud af studiet efter afgørelsen, var jeg fast besluttet på ikke at græde. De gør ret meget for at sætte en trist stemning op, men jeg ville ikke græde på tv 🙂 Derudover var jeg bare ærgerlig, skuffet og pinlig. Ikke fordi jeg ikke under de andre at komme længere i konkurrencen end mig (det forklarede jeg dem også). Men fordi jeg var irriteret over jeg ikke kunne lave den skide is og jeg vidste ikke hvor jeg havde fejlet.

Efterfølgende var det svært at ligge MasterChef mindsættet fra mig. Jeg ville øve mig i at lave is, til jeg kunne! Da jeg kom hjem, var jeg ved at undersøge mulighederne for at skaffe flydende nitrogen! Men så slog det mig – hvorfor og til hvilken nytte?

MasterChef Anne afsked

Opskrifter

Vi har stort set aldrig opskrifter i MasterChef køkkenet. Et par gange fik vi lidt tid til at forberede os. Men de fleste gange var det 1, 2, 3, sæt igang.

Hvad så nu?

Jeg kan stadig ikke finde ud af, hvordan min mavefornemmelse er med at have deltaget? Jeg har lært rigtig meget, og det var en kæmpe oplevelse, at få lov at arbejde med så lækre råvarer, lære at lave tv og møde de andre deltagere. Nu glæder jeg mig til at se de resterende afsnit.

Anne indledende uge

Vil jeg gøre det igen?

Hvis jeg kunne få lov at gøre det hele om – ja! Jeg er så meget klogere og kan flere ting i dag. Jeg er stadig lige så mad glad, men har også fundet ud af hvor meget jeg har tilgode at lære.

Om jeg ville gøre det igen? Det er jeg ikke sikker på jeg ville, det kræver rigtig meget! Men oplevelsen, og at være sammen med de andre deltagere, vil jeg gerne have igen.

Nu er jeg Anne – Personlig træner fra Aalborg der laver sund mad, som har været med i MasterChef.

3 kommentarer til “Afsked med MasterChef

 1. Hej Anne.
  Hvor er det dejligt at læse din beretning om MasterChef. Jeg synes, at du gjorde det så godt og flot at komme så langt.
  Jeg er også lige blevet kontaktet og inviteret til at deltage i 2021 udgaven. Først blev jeg glad, men hurtigt fik jeg også præstationsangst og takkede nej tak. Det bestyrker din fortælling mig i, er rigtigt?
  Nu kaster jeg mig i stedet over at Shake, når jeg modtager din bog på mandag?

  Bh. Annemarie

 2. Wow for en efterkommentar. Jeg fik helt tårer i øjnene, virkeligt gode refleksioner over set-up og situation, men særligt refleksioner over og evaluering af egne reaktioner og overbevisninger er på et meget højt niveau, Anne. Det er altså virkeligt en god kompetence af have, og så meget tak for at dele!
  Jeg får nogen gange lyst til at save kvinder midt over pga af deres tåbelige kommentarer, fejs hende der kommenterede at hun da bestemt ikke kunne spise så stor en portion supershake, hvilket taler ind i den diskurs at kvinder helst skal være småtspisende. Jeg synes, dine kommentarer retur er supergode samtidig med at du fungerer som et forbillede på at gøre op med de snærende kulturnormer på mange måder. Kæmpe skud ud til dig!! Knus fra chefen

 3. Hej Anne….jeg havde dig som gik videre til finalen da jeg syntes du bare var dygtig men du var desværre osse oppe mod nogle andre der var dygtigere ….du gjorde hvad du kunne og mere kan man ikke gøre ?? flot gået af dig
  Venlig hilsen fra Sus….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *