fbpx
MENU

Min vej ind i MasterChef

Jeg er med i MasterChef!

Jeg har glædet mig til at fortælle jer om min oplevelse og min vej ind i MasterChef. Jeg blev kontaktet og spurgt om jeg ville være med i programmet – jeg har ikke meldt mig selv! Det synes jeg, har haft stor betydning for min deltagelse i programmet.

29. maj 2019

Modtog jeg en besked på Instagram fra en caster fra programmet:

Instagram masterchef

Som udgangspunkt tænkte jeg ikke, det var noget for mig.

Jeg har skrevet en kogebog om blendet mad (SuperShake)!

Jeg går meget op i at kaloriereducere opskrifter, for at kunne spise en større portion. Men jeg ELSKER mad, jeg er vildt fascineret af råvarer, teknikker og smag. Jeg var samtidig utrolig smigret over at blive kontaktet.

Jeg skulle på lige fod med alle andre, der havde lyst til at deltage i programmet, udfylde en ansøgning online. Min ansøgning var ultra kort, for jeg var bestemt ikke sikker på om jeg ville deltage.

Casting i Valby d. 23/6

Efter jeg havde sendt min ultra korte ansøgning, blev jeg inviteret til casting i Valby. Her fik vi stillet råvarer til rådighed, hvor vi på 30 minutter skulle tilberede en valgfri ret. Imens var der nogle der stillede os spørgsmål, men heldigvis var der ingen kameraer.

Casting MasterChef

Det var vildt stressende, ukendte råvarer, i et fremmet køkken sammen med 6-7 andre. Der var endda én der løb rundt i køkkenet!

Min castings-ret

Der var svinemørbradsbøffer til rådighed og forskellige grøntsager. Jeg kunne huske en ret, jeg havde fået serveret på Kongs Hans Kælder, med svinemørbrad med gulerod i 3 varianter, jeg tænkte den kan jeg da lave – så jeg gik i gang!

Når jeg tænker tilbage på castingen til MasterChef, må det have været sjovt at se mig i køkkenet. Jeg lavede en gulerodspuré, hvor jeg kogte gulerødderne i mælk, det kogte lidt over, for jeg kunne ikke styre det gasblus! Jeg blendede lystigt de kogte gulerødder med koge-mælken. Jeg vidste da ikke at puré laves på smør eller fløde og at koge-væsken kasseres! Jeg vidste heller ikke at man skal passe på med gulerodspuré, da det nemt kan smage af “baby-mos” .

Jeg lavede også en grøn-olie af kørvel, til en grøn mayonnaise. Jeg blendede kørvel og olie – jeg vidste da heller ikke, at det skal opvarmes til 60-65 grader for at blive rigtig grønt! En kraftig blender kan varme olien imens den blender, men så længe blendede jeg ikke. Jeg sigtede olien og piskede en mayonnaise i hånden.

Jeg havde smør på panden da jeg stegte mine mørbrandsbøffer – for jeg turde ikke andet, med de pander der var til rådighed på kokkeskolen i Valby. Jeg stegte to bøffer, så var der en jeg kunne tjekke. Men i mit sundheds-køkken er jeg slet ikke vant til at stege i fedtstof, blende olier eller lave puré på smør eller fløde – man må sige jeg tog udfordringen op!

Jeg tjekkede min bøf – den var helt rå! På panden med den anden bøf igen. Imens kunne jeg da lige lægge nogen gulerodsstrimler i is-vand. At det på kokkesprog hedder crudité, har jeg lært sidenhen.

Til sidst fik jeg travlt og smed den halv-rå bøf på tallerkenen. Jeg ænsede ikke de andres tallerkener, én roste min, og så kørte vores retter afsted.

Interview

Efterfølgende skulle vi hver i sær til et interview og så var dagen ellers slut. Kasper var rejst med mig den lange vej til Valby – det var dejligt. Det var en rigtig sjov oplevelse og dag. Jeg fik at vide at jeg ville blive kontaktet i august, men allerede to dage efter, ringende de og sagde, at jeg var videre til audition!

Jeg havde aldrig set MasterChef før. Altså aldrig set en hel sæson fra ende til anden. Jeg havde set enkle afsnit og vidste hvad programmet går ud på.

Til MasterChef audition gælder det kampen om det hvide forklæde!

2020 sæsonen starter på mandag d. 27 kl: 19 på tv3 og viaplay. Der sendes afsnit mandag til torsdag – så hold øje med mig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *