Klassisk broccolisalat i en lettere udgave
Vi kender alle sammen den klassiske broccolisalat med broccoli og bacon vendt i en lækker mayonnaise dressing, pyntet med rosiner eller tranebær og solsikkekerner. Det er en mega lækker salat, som smager fantastisk!
![Broccolisalat let](https://www.annesondergaard.dk/wp-content/uploads/2021/06/Broccolisalat_let-768x1024.jpeg)
Broccoli er sundt, men det er næsten ærgerligt at overdynge en grøntsag med så mange kalorier fra fed,t som der er i mayonnaise og bacon. Jeg fristes til at sige, at pointen i at spise salat forsvinder.
Jeg laver oftest min broccolisalat på en dressing af skyr. Den bliver selvfølgelig ikke helt så god og lækker som med en dressing af mayonnaise – men den smager ganske okay, og så er skyr en god kilde til protein. Det samme er kalkun bacon, som indeholder under det halve af de kalorier almindelig bacon gør.
![Fedtfattig broccolisalat](https://www.annesondergaard.dk/wp-content/uploads/2021/06/Fedtfattig_broccolisalat-768x1024.jpeg)
Vegansk mayo
Nu har jeg lavet den klassiske broccolisalat på vegansk mayo (som indeholder 1/10 af kalorierne af alm. mayo) med kalkun bacon – og den smager hammer godt! Den smager faktisk lige som den skal.
Broccolisalat er en rigtig lækker salat til sommerens grill buffeter, eller som tilbehør til oksekød.
Velbekomme.
![Sund broccolisalat](https://www.annesondergaard.dk/wp-content/uploads/2021/06/Sund_broccolisalat-768x1024.jpeg)
Broccolisalat
Det skal du bruge:
Dressing / Vegansk mayo
- 1 pakke silke tofu 290g
- 1 tsk dijonsennep
- 2 spsk. rødvinseddike balsamico
- 1 tsk groft salt smag til
- 1-2 tsk sukrin
Broccolisalat
- 1 broccoli hovede
- 1 lille rødløg
- 1 æble
- 4 skiver kalkunbacon
- 2 spsk. rosiner
- solsikkekerner til pynt
Sådan gør du
Dressing / Vegansk mayo
- Tag forsigtigt silke tofuen ud af kartonen og skyld den.
- Blend silke tofuen med de resterende ingredienser med en stavblender til en ensartet mayonnaise/dressing – smag den til.
Broccolisalat
- Blancher broccoli hovedet, ved at overhælde det med kogende vand og lade det dryppe af.
- Rist bacon i ovnen ved 200 grader i ca. 18 minutter til det er sprødt.
- Skær broccoli hovedet i passende buketter. Skær æble og rødløg i fine tern.
- Bland broccoli, æble og rødløg i dresinngen.
- Knus bacon i salaten og vend den med rosiner.
- Pynt med solsikkekerner.
En kommentar til “Broccolisalat”