Den du ved nok – Chokoladekage med kokosglasur

Den du ved nok

Den du ved nok – i en sundere udgave

Den klassiske chokoladekage, “den du ved nok”, med kokos/kaffe-glasur i en langt sundere udgave, lavet på sorte bønner og glasuren lavet på banan.

Opskriften er lavet på sortebønner, da jeg lige fortiden er helt vild med sorte bønner, især i salat bowl som denne Cowboy bowl. Jeg ville derfor prøve at bage en brownie på sorte bønner, men da jeg smagte på dejen, smagte den fuldstændig som dejen til “den du ved nok”. Og jeg havde allerede eksperimenteret med en sundere variant af kokos-kaffeglasueren, så brownien blev altså til chokoladekage med kokosglasur.

Chokoladekage den du ved nok

Sund kage

Jeg er normalvis ikke fortaler for sunde kager, da sunde kager lavet af dadler, nødder og mørk chokolade, ofte er lige så- eller endda mere kalorieholdig end den oprindelige kage. Samtidig med at den “sunde” kage, ikke helt tilfredsstiller på samme måde, som den rigtige variant gør. Og så kommer man alligevel til at spise mere og flere kalorier, end hvad man ville have gjort, hvis man havde spist den kage man nu en gang havde lyst til første omgang. Kender du det? (Jeg skriver det i 3. person for så er det ikke rigtig mig – host host, der kunne finde på sådan noget:) )

I opskriften på den du ved nok, har jeg forsøgt at kaloriereducere ved f.eks at bytte smør ud med en banan. Jeg har også forsøgt at mæthedsoptimere ved at tilføje protein i form af proteinpulver*. Kagen smager rigtig godt, og du har vundet eller sparet i kalorie-regnskabet, hvis du kan nøjes med et stykke. Nyd det 🙂

Chokoladekage sorte bønner

Høst kage

Hjemme hos far på gården, er navnet på kagen ikke “den du ved nok”, men “høst-kage”, fordi det er den kage der bages når høsten er i hus i august/september. Men pyt med det, kagen kan spises hele året rundt.

Den du ved nok chokoladekage

Kaffe og kokos glasur

Jeg har bagt chokoladekagen færdig og først puttet kokosglasuren på efter kagen er afkølet, det gør glasuren dejlig snasket. Hvis du vil have glasuren mere fast, kan du lave den mens kagen bager, put den på kagen og lad den bage med, de sidste 5 minutter af bagetiden.

Velbekomme

 

Til 15 stykker

Det skal du bruge:

Chokoladekagen:

Topping: Kaffe-kokoks glasur

  • 1 banan
  • 2 spsk sukrin gold*
  • 1 dl kokosmel (ca 30g)
  • 1,5 dl stærk kaffe
  • 1 spsk kakao

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Blend alle ingredienserne til chokoladekagen sammen i en blender, til dejen er ensartet og glat. Hæld dejen i en bageform ca: 20x30cm beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 20-25 min. i ovnen. Stik i kagen for at sikre dig den er gennembagt.

Glasur:

Mos banan med sukrin gold i en lille gryde. Varm det op til sukrinen smelter. Rør kokosmel, kaffe og kakao i og giv den et opkog.

Smør glasuren på den afkølet kage.

 

*affiliate-link – du støtter mig, når du bruger linket

Related Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *