Kold Rabarber Hindbær Grød

Kold Rabarber Hindbær grød

Køleskabsgrød med rabarber og hindbær

Jeg er helt pjattet med rabarber for tiden. De indikerer at det snart er sommer og så syntes jeg de er så smukke.

Ideen til denne grød er gammel og opstod efter en morgenmads-date på Ulla T. Kender i Ulla Terkelsens hverdagsmorgenmad? I hverdagene kan du spise morgenmadsbuffet, med forskellige udpluk fra deres fantasitiske weekend-brunch og til 1/3 af prisen – det er klart et besøg værd. Der er altid noget spændende til morgenmad bl.a. kold og varm grød, grøntsager, ost, brød osv.

Jeg tror jeg fik en grød med havregryn ala den jeg har lavet. Jeg kan ikke huske om den var med hindbær og rabarber, men jeg kan huske den skønne konsistens og nu kan jeg endelig genskabt den. Wauw den er god. Det er lykkes mig at lave den perfekte balance mellem sødme og syre og en dejlig konsistens på grøden.

Prøv den!

Rigtig god weekend

Køleskabsgrød

Rabarberkompot

 

Rabarberkompot

Det skal du bruge:

  • friske rabarber
  • 1 spsk sukrin (jeg brugte melis) pr. 200g rabarber
  • vaniljepulver

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader, jeg bruger varmluft. Jeg bruger 1 spsk sukrin melis pr. 200g rå rabarber. Jeg lavede 600g rabarber og bruge 3 spsk sukrin og 1 tsk vaniljepulver. Skær rabarberne i stykker af ca. 1 cm. Læg dem i et ovnfastfad, vend dem med surkin og vanilje. Bag dem i ovnen i 20 min. Lad kompotten køle, mos de største rabarber stykker inden du putter kompotten i en lufttæt beholder. Den kan holde sig i køleskabet i flere dage. Det smager skønt på skyr, oven på en ostemad eller i denne køleskabsgrød.

 

Kold Rabarber Hindbær grød

Det skal du bruge:

  • 30g havregryn
  • 200g skyr
  • 10 friske hindbær (flere til pynt)
  • ca. 70g rabarberkompot (mere til pynt)

Sådan gør du:

Rør alle ingredienserne sammen i en bøtte eller et glas med låg, hindbærene må gerne moses. Sæt grøden i køleskabet natten over. Dagen efter røres grøden rundt og den nydes som den er, eller pynt med flere friske hindbær og rabarberkompot.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *