Koldskål

Koldskål

Den bedste sommerdessert

Findes der noget bedre end hjemmelavet koldskål?

Som børn har vi altid fået hjemmelavet koldskål lavet af ylette, kernemælk og fløde. Vi fik aldrig færdiglavet koldskål og vi har aldrig fået “rigtig” koldskål med æggeblomme. Min mor lavede den bedste koldskål og jeg kan kopiere opskriften fuldstændig, men koldskålen kan også laves i en sund udgave uden sukker og fløde. Opskriften på den nemme og sunde koldskål finder du på Unlimited Performance’s blog her.

Koldskål er for mig dessert. Jeg er fra en bondgård, hvor vi altid fik to retter mad, så koldskål er “efter-ret“. Server den på en sommerdag som efter-ret, efter denne kartoffelsalat – nøj, jeg glæder mig til nye danske kartofler! Har du prøvet koldskål med guf? Sådan spiser sjællænderne åbenbart koldskål – jeg kan sige jer at det smager godt.Koldskål med jordbær

Rigtig sukkerfri koldskål

Jeg har aldrig prøvet at lave “rigtig” koldskål med æggeblommer, men jeg fik lyst til at prøve at lave en sukkerfri koldskål med æg. Koldskålen blev så god og smager så godt, at jeg selv blev helt overrasket. Koldskålen har den perfekte luftige og lækre konsistens, den søde smag af vanilje og et strejf af citron. Koldskålen har kun fået ros af min hårde smags-dommere (min kritiske familie, som tør at sige sandheden). Når det sker at jeg laver noget der smager så vanvittig lækkert, bliver jeg helt høj og må fortælle alle jeg møder om mit fantastiske påfund. Og selvfølgelig også dig 😉 Jeg piskede æggeblommer med sukrin melis og det blev luftigt og lækkert, jeg vidste ikke at man kunne piske æggeblommer luftige med sukker-erstatning! Det er ihvertfald ikke muligt at piske æggehvider stive med sukker-erstatning. Jeg er helt sikker på at jeg kan bruge luftige sukkerfrie æggeblommer i isopskrifter – jeg har mange ideer, som bare venter på at blive prøvet af. Glæd jer – forhåbentligt 😀

Server koldskålen med det samme, med friske jordbær. Koldskålen kan sagtens stå i køleskabet til dagen efter, rør den rundt inden du serverer den. Koldskålen har ikke holdt længere end til dagen efter hos os, så jeg ved ikke hvorlænge den kan holde sig 😀

Velbekomme

Hjemmelavet Koldskål

Koldskål

Det skal du bruge:

  • 1 bæger past. æggeblomme (2 blommer)
  • 3 spsk sukrin melis (jeg brugte melis, da det var det jeg havde)
  • 250g skyr
  • 1/2 liter kernemælk
  • 1 tsk vanlijepulver eller korn fra en vaniljestang
  • 1 tsk citronsaft + lidt øko citron skal
  • 1 bæger past. æggehvide (1 hvide)

Sådan gør du:

Pisk æggeblomme og sukrin luftig til en æggesnaps. I en anden skål blandes skyr, kernemælk, vanilje og citron. Vend kernemælksblandingen i æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive og vend dem i koldskålen. Smag koldskålen til med citron, vanilje og evt. mere sukrin.

Related Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *