fbpx
MENU

Madplan uge 27

På tirsdag er det min første officelle feriedag. Jeg har 14 dages ferie inden min barsel starter. Kasper holder ikke ferie endnu. Det skal fejres med retter som tager lidt længere tid at lave og en masse gæster 🥰

Mandag: Soft taco med ølbraiseret short ribs

Sisse kommer til aftensmad og hun tager soft tacos med, og så står jeg for fyldet. Da vi var i USA for et par år siden spiste vi på tacolicious i San Fransisco, hvor jeg købte deres kogebog med hjem. Jeg har nu fået tid til at bladre i den, og synes taco med short ribs lød fristende – det vil jeg lave, men på min egen måde, med de ingredienser jeg kan få. Jeg har fundet ud af at okse-ribben (short ribs) på danske er okse kamben, og uden ben hedder udskæringen vist tværreb. Det vil jeg forsøge at skaffe😅 Benene vil jeg braisere i en mørk øl, sammen med krydderier, barbecue, løg og gulerødder. Lidt samme fremgangsmåde som opskriften på taco med svinekæber. Dertil masser af grønt, syltede rødløg, avocado og frisk koriander. Jeg tror også jeg laver en dessert.

Tirsdag: Tærte

Min første officelle ferie/barsels dag. Derfor vil jeg lave tærter, så vi har til aftensmad og til fryseren. Det bliver helt sikkert porretærte og om ikke andet bruger jeg altid denne opskrift på tærtedejen. Til tærten serverer jeg en salat, jeg planlægger denne blomkålssalat med saltristede mandler.

Porretærte

Onsdag: Fiskefilet med råkostsalat

Paneret rødspættefiletter med denne råkostsalat og remoulade.

Råkostsalat

Torsdag: Gæstemiddag

Vi får endnu flere søde gæster og i dag planlægger jeg en 3 retters menu. Til forret en en mexikansk rejsesalat, lidt ala en salsa med avocado og rejer og masser af limesaft. Dertil hjemmebagt surdejsbrød.

Til hovedret: Er jeg endnu ikke helt sikker, surdejspizza eller taco igen, måske indbagt mørbrad?

Til dessert, min hjemmelavede is, med jordbær, andet frisk frugt og lidt chokolade.

Is opskrift

Fredag: Spiser hos Helle og John

Denne dag er det ikke os der får gæster, men os som er gæster. Vi skal helt sikkert grille og det glæder vi os til.

Grill

Lørdag: Hos far – Lasagne og salat

Vi besøger min far og vi tager lasagne og salat med. Se opskriften på lasagne med masser af grøntsager her.

Lasagne oksekød grøntsager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *