fbpx
MENU

Madplan uge 36

Vores madplan for uge 36 har fået efterårs fornemmelser og der er en del flere varme gryderetter, end der har været i meget lang tid. Det gode ved efteråret er sæsonens danske råvarer: græskar, kål, æbler, pære – jeg glæder mig. Retterne er stadig spækket med grøntsager og muligt at lave i en travl hverdag.

Sådan ser vores madplan for uge 36 ud:

Madplan uge 36

Søndag: Bowl med asiatisk oksekød, gulerødder, mango, hoisin og peanuts

Steg oksekød med salt og peber. Brug evt. en lille smule olie (sesam eller peanut). Kog ris gerne hvidløgsris dertil.

Hak chili, hvidløg og riv ingefær. Bland chili, hvidløg og ingefær med sukrin gold, limesaft, fishsauce og soya til en dressing. Hak forårsløget fint. Bland dressing i kødet sammen med forårsløg, og steg det færdig til forårsløgene er møre, og kødet har fået stegeskorpe 

Server oksekødet i en salat bowl med hakkede gulerødder, mangotern og hoisinsauce, samt hakkede peanuts.

Asiatisk oksekød

Mandag: Kalkun og kikærter i karry med ris

Sådan forstiller jeg mig at lave retten:

Skær kalkun i tern og steg kalkun-ternene, krydret med salt og peber, til de er gyldne og gennemstegt.

Rist 2 spsk. karry i en smule af den fede faste del af kokosmælken i en gryde. Tilsæt fint hakket hvidløg, tomater i tern og aubergine i tern. Hæld resten af kokosmælken, og lidt vand i gryden, og lad det simre 5 minutter. Dræn kikærterne og hæld dem i gryden sammen med den stegte kalkun, ved evt. 2 håndfulde frisk spinat med i retten.

Server kalkun og kikærter i karry til resterne af risene.

Tirsdag: Milionbøf med agurkesalat

Det har jeg sådan lyst til. Oksekøds-kødsovs helt uden grøntsager og med sovsekulør 🙂 Dertil kartofler og så laver jeg agurkesalat – sylter sukkerfrie agurker. Hvis jeg overgår mig selv, sylter jeg også rødbeder – så kan vi få pariserbøf i næste uge 😉

Onsdag: Ovnbagt Provence kylling med grøntsager

En hel kylling fordeles i 8 stykker og placeres på en bradepande med bagepapir. Aubergine, squash og peberfrugter skæres i passende stykker og lægges på bagepladen sammen med cherrytomater. Rødløg skæres i tynde ringe og hvidløget knuses og fordeles på bagepladen. Det hele drysses med “herbes de provence” samt salt og peber, og sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter. Citronsaft og friske krydderurter (basilikum, oregano og timian) fordeles over retten når den er tilberedt. Serveres med bulgur og måske hjertesalatblade.

Torsdag: Rester

Vi skal i sommerhus med fam. Odsbjerg i weekenden og har igennem ugen lavet mange gryderetter, så jeg satser på der er rester og torsdag bliver “tøm køleskabet”:

Fredag: Sommerhus og oksesteg

Vi skal i sommerhus og har lovet at tage Sous Vide stegt oksesteg med fra slagteren, samt kylling og pølser til grillen. Det er nemt og lækkert. Svigerfamilien står for tilbehøret i form af Hokkaido fritter, kartofler og salater.

Hokkaido fritter

Lørdag: Stjerneskud

Vi besøger fiskemanden og handler lækkert fisk til aftensmaden. Jeg kunne godt forestille mig det blive rødspættefileter og rejer til et lækkert stjerneskud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *