fbpx
MENU

Madplan uge 4

Super sund madplan med masser af grøntsager og salat-bowls.

Vi sætter bowls på menuen

I denne uge sætter vi bowls på menuen, for jeg har lyst til at skrue op for grøntsagerne til alle måltider.

Buritto bowl

Burrito bowl er det vi kalder “taco-salat”, men for den brede forståelse kalder jeg det her “burrito bowl”. Burrito-bowl er fyldet fra en buritto, fyldt i en skål. Det er her forviringen opstår, for alt der har en lille smule med “mexi” at gøre, kalder jeg taco. Om det er taco-skaller, tortilla-wraps, burritos – som for mig er taco-wraps bagt i ovnen (helst med ost på toppen), eller salat med salsa og bønner – så kalder jeg det taco. Hvis du er forvirret, så forstår jeg det godt. Jeg er heller ikke altid selv sikker på hvad menuen er, når der er taco på menuen? Alt hvad der kan lede tankerne hen på Santa Marias røde mexikanske produktserie kan gå under betegnelsen “taco”, og hvis det ikke er i en pandekage (tortilla) eller skal, men i en skål, så er det en “taco-bowl”.

Poke bowl

Poke bowl er en salat med fisk, helst rå fisk. Hvis en buritto bowl er en burrito i en skål og Banh mi en sandwich i en skål, så er poke bowl sushi i en skål. Der er typisk ris i en poke bowl og tilbehør som vi kender fra sushi, som edamame bønner, syltede ingefær eller gulerødder og soja.

Buddha bowl

Buddha bowl betyder egentlig bare “overdådig salat skål”. Oprindelig er det egenlig vegansk eller vegetarisk, men du kan lave en Buddha bowl og tilsætte lige det du har lyst til. Kendetegnet for en Buddha bowl, frem for en salat er, at ingredienserne ikke er blandet sammen, men serveres i “sektioner” oven på en bund af salat, eller bulgur/spelt/quinoa el.

Banh mi bowls

Banh mi er en vietnamesisk sandwich med karamelliseret kød (oftest svinekød). Ligesom buritto bowl, eller taco bowl, er fyldet taget ud af sandwichen og serveret i en skål (bowl). Det giver mulighed for at bytte baguetten ud med salat. Der blev ikke plads til denne bowl på denne uges madplan, men karamelliseret svinekød kommer nok på i næste uge.

Og sådan kan man blive ved, tage noget velkendt og servere det i en skål med salat. Ideer: Burger-bowl, Sandwich-bowl, Lasagne-bowl osv. Vi har forskellige salat-skåle på menuen i løbet af ugen, vi kommer omkring okse, kylling, fisk og vegetar. Derudover er der lasagne og god gammeldags 90’er bradepande-pizza på menuen.

Sådan ser vores madplan for uge 4 ud

Madplan uge 4

Søndag: Burrito bowl med kødsovs, sød kartofel/hokkaido, salsa og jalapenos

Vi laver en buritto bowl med kødsovsen til lasagnen i morgen. Det gør det nemt at lave lasagne i morgen. Burrito bowlen består af spidskål, rød peberfrugt, agurk, majs og salsa tilføjet hakket tomater. Bagt hokkido eller sød kartoffel i tern og kødsovs.

Mandag: Lasagne

Kødsovsen er lavet søndag. Lasagnen lægges sammen og bages. Vi laver lasagne efter denne opskrift: Lasagne med aubergine i.

Tirsdag: Mexi bowl, med spicy pulled chicken og sorte bønner

Salat bestående af spidskål og en pose blandet krøllet salat, agurk, tomat, peberfrugt, broccoli og majs. Pulled chicken laver vi efter denne opskrift som jeg har delt på Instagram. Og så skal vi have sorte bønner fra dåse.

Pulled Chicken

Onsdag: Poke bowl med laks og rejer samt syltede gulerødder

Salat skål med gravad laks og rejer. Der skal ris i en skål og syltede gulerødder og edamame bønner. Måske jeg flotter mig med en tahin-soya dressing som ala goma, som på denne Goma-Bowl.

Torsdag: Buddha bowl med bagte tomater og hummus

Ugens vegetariske dag og endnu en salat skål med hummus, måske falafel og nogle bagte grøntsager.

Fredag: bradepande-pizza

Jeg har simplethen haft lyst til “franskbrøds-pizza”, “fødselsdags-pizza”, “børne-pizza” eller “høvdingeplade”. Kald det hvad du vil, men du ved nok 90’ernes deep pan pizza med kødsovs eller skinke stimler og pinlige mængder ost – det skal vi have!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *