fbpx
MENU

Madplan uge 40

Oktober! Her kommer årets første madplan i oktober. Madplanen indeholder lækre efterårsretter, men retter som ligeså godt kunne spises hele året rundt. Masser af grøntsager, forskelligt kød, lækre retter vi kan glæde os til og helt almindeligt mad.

Sådan ser vores madplan for uge 40 ud:

Søndag: Shepherd’s pie

Oksekød eller kødsovs i et fad, med kartoffelmos på toppen bagt i ovnen, er hvad jeg vil kalde Shepherd’s pie. Det er lang tid siden jeg har lavet det, men pludselig kom lysten til Shepherd’s pie.

Oksekødet steges på panden sammen med løg, 1 dl ketchup, 1 tsk. paprika, salt og peber tilføjes. Det fordeles i et ovnfastfad. Ovenpå fordeles kartoffelmos.

Kartoffelmos laves af: 1 kg grøntsager (kartofler og blomkål), som piskes med ca 1,5 dl mælk, salt, peber og måske lidt smør.

Shepherd’s pie gratiners 25-30 minutter ved 200 grader i ovnen. Dertil serveres en grøn salat af blandet salat, iceberg, agurk og cherrytomater – lav til to dag og madpakker.

Knuste kartofler

Mandag: Peberfrugt taco med sorte bønner

Ugens vegetar-dag bliver fyldte peberfrugter med en salsa af rødløg, tomater, snackpeber, chili og sortebønner, som fordeles i halveret peberfrugter og gratineres med ost i 15-25 minutter ved 200 grader. Dertil rester af den grønne salat fra i går og guacamole.

Tirsdag: Salat med røget laks, avocado og grapefrugt

Salat af årstidens salater: feldsalat og blandet salat, hvis jeg kan få det. Ellers grønkål og spinat. Sammen med fileter af grapefrugt, avocado og en dijon-dressing af neutralskyr, dijon sennep, salt, peber og vand. Serveres til røget laks. Måske serverer jeg nogle kerner til, som boghvede eller havrekerner.

Onsdag: Fyldt kyllingebryst i serranoskinke, bagte tomater og pasta

I kyllingebrystet skæres en lomme, hvor der fyldes pikantost i. Kyllingebrystet rulles i serrano skinke og sættes i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 18 minutter.

Slik-tomater på stilk drysses med salt og sættes også i ovnen i et ovnfast fad.

På en pande rør fedtfattig creme fraiche, vand, lidt pikantost, cayennepeber, 1,5 tsk mel og salt sammen til en sauce. Kog pasta al dente og vend dem i saucen sammen med lidt af kogevandet, og lad pastaen tilberede færdig i saucen.

Server kylling med tomat og pasta, evt. på en bund af frisk spinat.

Torsdag: Asiatisk bowl med marineret og karamelliseret svinemørbrad

Salatbowl af grøntsager, spidskål, agurk, gulerødder, rødløg og edamemmebønner og måske græskar. Dertil asiatisk marineret og karamelliseret svinemørbrad. Svinemørbraden skæres i passende størrelser og lægges i en marinade af: fishsauce, lidt ahornsirup, soya, hvidløg, ingefær, surkin gold og chili. Mørbraden må gerne marinere natten over, men minimum 1 time.

Steg svinemørbraden hårdt på en pande og server det i salatbowlen med peanuts, nudler og syltede rødløg.

Fredag: Til fødseldag

Vi er til 2×32 års fødselsdag og får lækkert mad serveret 🙂

Fødselsdagskagen

Lørdag: Burger

Hjemmelavet burger med hele svineriet! Jeg har nemlig lyst til at gentage succesen med burger-bowl. En bowl med hakkebøf, hokkaido-fritter, dressing og alt fyldet fra en bruger, servret i en skål med salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *