fbpx
MENU

Madplan uge 39

Travl uge 39

Jeg bliver ved med at skrive uge 38, men det altså madplan uge 39. Jeg bliver gang på gang overrasket over hvor hurtigt tiden og ugerne går. Heldigvis hjælper madplanerne os i den travle hverdag. Jeg bryder mig egentlig ikke om ordet “travlt”, for nogle gange føler jeg, at alle har travlt med at have travlt, og jeg vil i bund og grund gerne have god tid, også til madlavning. Sammen med sult, så smager maden bedre.

Sådan ser vores madplan for uge 39 ud:

Søndag: Lasagne og grønkålssalat med hokkaido og figner

Lasagne med denne grønkålssalat (fra i går), tilføjet figner. Det er en af mine favorit grønkålssalater, fordi den indeholder alt det jeg godt kan lide.

Kasper laver aftensmad i dag. Han kan godt lide at lave mad og i denne uge har han ikke tid til at lave aftensmad andre dage, så han får “mad” dag i dag. Kasper har selv ønsket at lave lasagne og efter denne lasagne opskrift med aubergine. Hvad han ikke ved er, at jeg har handlet ind til at lave lasagnen med ricotta som bechamelsauce og friske tomater – det tror jeg nemlig bliver lækkert. Stadig med en kødsovs med masser af grøntsager.

Lasagne til aftensmad og 2x frokost.

Lasagne

Mandag: Kebab-salat med falafel

Menuen er lidt misvisende. For denne mandag bliver vores vegetar-dag, så der er ingen kebab i kebab-salaten i denne uge. Men det kunne der lige så godt have været 🙂 En kebab salat består af iceberg, agurk, tomat, evt. peberfugt, rødløg og majs med en cremefraiche dressing. Den salat du får på en kebab-pizza eller i en durum. Serveret med falafel (nok ikke hjemmelavet) og syltede rødløg.

Falafeler

Tirsdag: Pitabrød med tunsalat

Pitabrød med forskellige grøntsager og denne tunsalat. Jeg vil snart finde ud af hvordan jeg selv kan bage fantastiske luftige pitabrød, allerhelst af surdej. Men for nu bliver det de bedste pitabrød du kan købe – dem fra princip som forhandles i Føtex og Netto 🙂

Pita med tunsalat

Onsdag: Spaghetti squash med grøntsager, kylling og ost

Spaghetti squash fyldt med pandestegte grøntsager og kylling, som til sidst bages med i spaghetti squashen med revet ost på toppen.

Imens spaghetti squashen bages i ovnen. Steger jeg på en pande, kylling i tern med salt og chili flager. Tager kyllingen af panden og steger rødløg, tomater, peberfrugt, squash og hvidløg. Blander det sammen og fylder den i den færdigbagte spaghetti squash, som gratineres 5 minutter i oven med revet ost og parmesan på toppen – det tror jeg bliver rigtig lækkert. 1/2 spaghetti squash til hver, serveret og spist direkte af skallen. Sundt, men lækkert comfort-food.

Spaghetti squash tilberedning

Torsdag: Svensk pølseret

Der har jeg haft lyst til længe og nu er det på madplanen. Helt klassisk gammeldags svensk pølseret som vi fik det som børn. Er svensk pølseret allerede blevet mormor-mad? Lavet af gode pølser fra slagteren, kartofler i skiver og tomatkoncentrat, i en sauce med mælk og måske lidt fløde. Denne ret glæder jeg mig til.

Fredag: Gæstemenu

Vi får de dejligste gæster til aftensmad og vil helt vildt gerne lave noget lækkert aftensmad. Det må gerne være simpelt og så elsker jeg hvis det imponerer lidt 🙂 Vi overvejer både pizza/surdejs pizza, tapas, eller hele provence kylling. Gæstemiddagen er ikke helt planlagt endnu.

Pizza med serrano skinke

Lørdag:

Vi skal på Skråen og underholdes af Christian Fuhlendorff – Det er sjov. Vi overvejer at gå ud og spise inden, som en rigtig mand og kone date night <3

En kommentar til “Madplan uge 39

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *