fbpx
MENU

Madplan uge 42

Efterårsferie

Vores madplan for uge 42 og efterårsferien. Vi holder lidt fri, det trænger vi til. Selvom man elsker sit job, så elsker man det måske ikke mere, end det er dejligt også at holde fri. På madplanen er der “old school” retter og nemme retter med masser af grøntsager.

Sådan ser vores madplan for uge 42 ud:

Søndag: Chili con carne

Chili con carne af oksebov efter denne chili con carne opskrift. Har du ikke prøvet at lave chili con carne af andet end hakket oksekød, så gør dig selv en tjeneste og prøv det – det er vildt lækkert. Det tager lidt længere tid, men sådan er det oftest med gode ting. Det tager tid.

Chili con carne opskrift

Mandag: Indbagt svinemørbrad

God gammel klassiker! Svinemørbrad indbagt i butterdej og en fars med champingnon – fattigmands udgaven af beef wellington og min søsters livret, som kommer på besøg. Dertil grøn salat, en creme fraiche dressing og hvis 90’erne virkelig overtager også hasselbagt kartofler.

Tirsdag: Taco tirsdag

Old school “TACO”, tortilla wraps eller skaller med alt det fyld jeg kan komme i tanke om. Oksekød med taco-krydderi, salsa, guacamole og alverdens grøntsager. Endnu en af mine livretter = taco.

Taco tirsdag

Onsdag: Bowl med satay-kylling og peanut dressing

Bowl, aka salat-skål af salat resterne fra taco-tirsdag, med satay kylling og peanut dressing.

Kyllingespyd med satay-marinade laver jeg af ca: 500g kyllingefilet, marineret i en lille dåse light kokosmælk (165ml), 1 fed hvidløg, ca 3  tsk. rød karry paste, 1 spsk. lime saft og 1 tsk. salt.

Alle ingredienserne blandes sammen til marinaden. Kyllingefileten skæres i tern og lægges i marinaden. Lad det trække minimum 30 min i køleskabet. Sæt kyllingeternene på spyd og grill dem, eller tilbered dem i ovnen ved 225 grader varmluft i ca. 10 min.

Peanutbutter dressingen laves efter denne opskrift men jeg tilføjer limesaft.

Torsdag: Rejer i rødkarry

Resten af karrypasten fra i går, og hvis der er 1/2 dåse kokosmælk tilbage, kan det anvendes til en wokret med rejer, grøntsager og rødkarry. En god måde at “tømme” køleskabets grønt og servere retten med nudler. Jeg vil bruge broccoli, løg og gulerødder samt rejer fra frost. I rødkarry og light kokosmælk.

Fredag: Hos svigerfamilien

Her venter os “efter-gilde” efter vores bryllup. Vi bidrager med surdejsbrød og et lag af bryllupskagen – jeg glæder mig til at smage den igen.

Svigermors fiskefad

Lørdag: Rester

Vi er tilbage i Aalborg igen – efterårsferien går på held og vi tager aftensmaden som den kommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *