fbpx
MENU

Madplan uge 43

2 måneder til jul

2 måneder til jul, bagedysten i fjernsynet, det er koldt, det er mørkt – det er efterår. Det kan godt mærkes på hyggen, humøret og stemningen – det er skønt. Madplan for uge 45 skruer vi på op for grøntsagerne, især til frokost med en masse salater.

Sådan ser vores madplan for uge 43 ud:

Søndag: Kogt hamburgerryg og kogte grøntsager

Vi koger en hamburgerryg eller skinke ca. en time i let saltet vand. Dertil får vi kogte grøntsager, blomkål, gulerødder og porrer. Måske vi også får kartofler til. Rigtig god gammeldags mormor mad, med kogte grøntsager. Det smager skønt og kogte grøntsager tæller lige så meget som rå. Vi undlader sovsen – det havde mormor nok ikke gjort 😉

Mandag: Toast

Kasper har drømt om toast i flere uger. Jeg bryder mig ikke om skinke-pålæg, derfor koger vi en skinke/hamburgerryg dagen før, som vi kan få i vores toast sammen med ost. Opskriften på toast finder du i min e-kogebog om mellemmåltider her.

Tirsdag: Spaghetti squash med grøntsager, kylling og ost

Vi gentager succesen fra madplanen uge 39, og laver fyldte spaghetti squash. Det er med at nyde dem imens de er i sæson, og jeg vil forsøge at tage et billede til bloggen denne gang.

De bagte spaghetti squash fyldes med pandestegte grøntsager og kylling, som til sidst bages med i spaghetti squashen sammen med revet ost på toppen. 

Imens spaghetti squashen bages i ovnen, steger jeg kylling i tern med salt og chili flager på en pande. Kyllingen tages af panden og rødløg, tomater, peberfrugt, squash og hvidløg steges. Når grøntsgerne er tilberedte blander jeg det sammen og fylder det i den færdigbagte spaghetti squash, som gratineres 5 minutter i oven med revet ost og parmesan på toppen.

Onsdag: Karrykål med oksekød

Oksekød og løg steges på en pande. Karry og kål (hvidkål eller spidskål) tilføjes, og steges til kålen er mør. Retten kan serveres som den er, men Kasper vil gerne have ris til.

Torsdag: Gullash suppe

Hak forårsløg (gem lidt af det grønne til pynt), steg dem og tilsæt hakket oksekød. Tilføj tomatkoncentrat, hønse bouillon, paprika, hvidløg og persille. Lad suppe koge 20 min. Tilføj 1 gul og 1 rød peberfugt til suppen. Kog spaghetti til suppen, eller brød. 

Fredag: Mexi-bowl med svinekæber

Taco eller mexi bowl med braiseret svinekæber efter denne opskrift. Dertil en masse salat i skåle og aftensmad til to dage.

Braiseret svinekæber

Lørdag: rester

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *