fbpx
MENU

Madplan uge 49

Julen nærmer sig

Julen nærmer sig, det kan jeg godt mærke med mængden af godter der er tilgængelig og mængden af julebag og knas jeg selv vil lave.

Derfor er det vigtigt for mig, at madplanen for uge 49 er sund, fuld af grøntsager og stivelser i en begrænset mængde – dem skal jeg nok få nok af.

Jeg har set de sidste par ugers madplanen igennem, og overvejede at lave denne uges madplan kun med de opskrifter vi ikke nåede i de foregående uger. Fordi vi lavede noget andet, eller spiste rester. Pudsig nok, var det 3 torsdags vegetar retter som ikke blev lavet – det skal der rettes op på. Men jeg tror ikke Kasper vil sætte pris på 3 vegetariske dage i denne uge, så vi starter med to.

Sådan ser vores madplan for uge 49 ud:

Søndag: Mexi bowl med taco-oksekød og hokkaido

Det er endnu en af mine livretter, så simpelt og så nemt. Blandet salat, agurk, snackpeber og tomater som en salat, med bagt Hokkaido græskar og taco krydret oksekød dertil. Skal retten tage nye højder, pyntes den med saltristede mandler – find opskrift på mandlerne her.

Vi skal have salat bowl igen i morgen tirsdag og til madpakkerne: mandag, tirsdag og onsdag. Derfor forbereder jeg en masse grøntsager i bøtter i køleskabet – det gør det nemt i løbet af ugen. Læs her hvordan jeg gør: spis flere grøntsager.

Mandag: Salatbowl med falafel

Af de forberedte grøntsager laver vi en salatbowl, jeg kan godt finde på at bruge en saks i salaten for at få den sammenhængende og findelt. Dertil skal der blot lunes nogle falafler.

Falafel opskrift

Tirsdag: Bygotto med grønkål og hytteost

Vi fik det ikke i sidste uge, og nu har jeg handlet ind til bygotto, derfor er det på madplanen igen i denne uge.

Jeg vil lave bygottoen ved at svitse løg og hvidløg i lidt fedtstof, tilsætte perlebyg og lade dem stege med i ca. 2 minutter. Før jeg tilføjer grøntsagsboullion (hvidvin hvis jeg har det) og lader retten simre i ca. 20 minutter. Derefter tilføjes finthakket grønkål, hytteost, salt og peber. Jeg smager retten til og serverer den med revet vesterhavsost.

Onsdag: Fiskefrikadeller, råkost, rugbrød og skyrremo

Det skal være onsdag, hvis der skal fiskefrikadeller på madplanen. Det er kun om onsdagen vi kan få fat i det lækre fiskefars. Sidst det var på madplanen, havde jeg mere lyst til laks, så nu er fiskefrikadeller tilbage. Med klassisk råkostsalat, rugbrød og skyr-remo.

Fiskefrikadelle

Torsdag: Gratineret gnocchi med oksekød

Vi gentager succesen med “No-kee” (sådan du udtaler gnocchi) fra sidste uge – det var så lækkert og jeg vil gerne tage et godt billede til opskriften her til bloggen.

Sådan laver jeg gratineret gnocchi med en kødsovs. På en pande steges 1 løg og 1 gulerod til de er bløde, derefter tilsættes hakket oksekød som brunes. 1 peberfrugt og 1/2 squash i tern tilføjes panden. Derefter tilsættes 1/2-1 dåse hakkede tomater, 1 spsk. worcestershire sauce og 1/2 terning oksebouillion. Lad saucen simre et par minutter.

Fordel gnocchi og 2 friske hakkede tomater (eller en bakke cherrytomater) ovenpå kødsovsen, jeg gør det direkte i panden. Drys med revet ost og gratiner retten 10-15 minutter ved 200 grader varmluft. Til retten serverer jeg en salat af hjertesalat, agurk og edamamebønner.

Fredag Æggekage

Vi spiser rugbrød onsdag, så kan vi også gøre det fredag sammen med en æggekage. Om det bliver en klassisk æggekage med skinke og tomater til, eller om det bliver den spanske med kartofler, eller den kinesisk okonomiyaki med grøntsager er ikke beslutte endnu. Jeg er nok mest for den med grøntsagerne.

Okonomiyaki

Lørdag: Julefrokost

Vi er til endnu en af årets julefrokoster med den helt klassiske julefrokost menu, vi glæder os.

Madplan uge 49

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *