fbpx
MENU

Min oplevelse med MasterChef audition

Her til aften rullede min audition over skærmen på tv 3, jeg har glædet mig til at se afsnittet, men jeg har også frygtet det.

Det er ikke nogen hemmelighed, at det ikke gik helt som det skulle i audition-køkkenet.

Jeg havde øvet mig

Efter jeg havde fundet på min ret – læs om min audition-ret her, har jeg øvet mig i retten et par gange. Jeg har serveret retten for min søster i Aarhus, hvor jeg havde forberedt de elementer hjemmefra, som jeg også havde planlagt at forberede hjemmefra til selve auditionen. I min søsters køkken i Aarhus tog det 20 min. at forberede min ret og det var sådan jeg gerne ville have det. Så var der 10 min. til stress, panik og hvad jeg ellers ville blive ramt af! Min søster syntes retten smagte helt vildt godt, og så synes hun den var meget mig?!?!

Retten serveret for min søster i Aarhus

Jeg har også serveret retten for min far. Hans umiddelbare kommentar var noget i retningen af: “du gør altid så meget ud af det“. I forhold til auditonen i MasterChef tænker jeg det er meget godt? Ellers går min far ikke synderligt op i mad. Han har aldrig selv lavet mad og de sidst 7 år, har han fået mad leveret fra kroen hver dag. Til gengæld er mad det vi samles om som familie, hvor min fars ekspertise er flødekager 🙂 (flødekager, eller min far, kan blive til mange blogindlæg).

MasterChef planlæggerne ville rigtig gerne have min far med til audition

MasterChef planlæggerne ringede hele tiden. Sådan føltes det i hvertfald i en periode og jeg måtte ingenting fortælle. Det kan I nok forestille jer var svært!

Vi havde ikke fået nogle informationer om vi måtte tage nogen med til auditionen. Jeg havde egentlig forestillet mig at jeg selv kørte til København, for lige pludselig blev MasterChef en del af mit “job” og noget jeg skulle. Jeg var begyndt at se de tidligere afsnit af programmet og så at alle havde nogen med. Derfor besluttede jeg mig for, at spørge Kasper om han ville tage fri og tage med mig. Da planlæggerne igen ringede spurgte jeg om jeg måtte tage nogen med til audition, de svarede: “ja, vi havde faktisk tænkt på om du ikke ville have din far med?”. Mig: “Min far? Hvorfor det? Nej?!”

Helt uforstående.

Vi er alle i MasterChef castet for at være en personlighed og jeg var åbentbart “pigen fra gården uden en mor”! Fed titel! Er der noget jeg ikke er, så er det “fra landet”. Jeg kan rigtig godt lide de gode gamle traditioner, jeg har med hjemmefra. Men jeg er ikke vild med landet, dyr og natur! 😉 Jeg havde hentet nogle af ingredienserne til min ret i fars have.

Fars Have
Jeg laver hjemmevideoer i fars have

Min oplevelse

Selve auditiondagen var uendelig lang. Vi kørte hjemmefra ved 5 tiden og var hjemme igen ved midnat. Kl: 12 var der indtjekning af de råvarer vi havde med hjemmefra. Mine jomfruhummerhaler blev kasseret, fordi fiskemanden i Aalborg havde solgt mig fordærvede jomfruhummer, så der handler jeg aldrig igen!

Jeg fik at vide, at jeg skulle i køkkenet ca. kl: 17.30 og så var det jo bare at vente. Der var stillet et køkken op udenfor, som var mangen til det køkken vi kom ind til, så vi havde en chance for at orientere os.

Til audition mødte jeg 3 andre “blogger” piger, som også var inviteret til MasterChef via deres instagram. Tjek deres blogs ud: Henriette, Malou & Stine.

Blogger damer MasterChef

Alt gik galt

Jeg havde glædet mig til at skulle i køkkenet og fremstå som “blogger”. Jeg havde planlagt at jeg skulle være sådan: “Hej! og velkommen til Anne’s tv-køkken”. Lige som jeg drømmer om. Men da jeg stod i det køkken, omringet af professionelle kamerafolk og kokke, blev jeg ramt af: “de er eksperter, jeg ved ingen ting”. Jeg kan ikke huske jeg før har været så nervøs og stresset – intet gik som det skulle i forberedelseskøkkenet. Jeg havde heldigvis forberedt flere elementer hjemmefra, just in case!

Bedømmelsen og mødet med dommerne

Jeg rullede ind – ind til de 3 sultne løver, dommerne!

Jeg havde forestillet mig at de ville være rigtig søde. Jeg havde overbevist mig selv om, at de ville mig det bedste, ville være flinke og hjælpsomme.

Men i det, jeg træder ind, bliver der fuldstændig stille! Jeg går lidt i panik og tænker jeg må sige noget! Et eller andet?!?

Jeg siger hej, og begynder at tale om 3 vigtige ingredienser: tid, sult og godt selskab. De svarer: “hold os uden for”, nå okay! Jeg går mere i panik. De kører rundt i, om god mad i dårligt selskab, er bedre end dårlig mad i godt selskab. En af dommerne har spist meget dårlig mad i godt selskab – der er skabt en forvirring. Det bliver noget værdi kludret noget og de får mig til at føle mig total åndsvag.

De smager på min ret! Det kan de ikke lide!

Jesper Koch belærer mig om surt, sødt, salt, sprødt og bittert – som jeg jo synes jeg har inkorporeret på min tallerken, men det synes han bestemt ikke. Castberg synes ikke min ret hænger sammen med at jeg går op i sundhed! En nævner at min anretning ikke ligner mit udstukne grønkålsblad.

Jeg har fuldstændig en følelse af at være blevet savet over til en mundtlig eksamen, hvor de første spørgsmål man ikke kan svare på, er blev stillet og man ved der er 15 min. enndu. Jeg kan ikke slippe væk!

De kan ikke lide min mad! Castberg giver mig et ja, for at have de rigtig elementer, andet husker jeg ikke.

3 x små ja + 1 x hvidt forklæde

Min umiddelbare reaktion var: “hvis de ikke kan lide min mad – hvorfor sender de mig så ikke ud?”

Jeg var rystet! Jeg ringede til min familie og de troede allesammen at jeg ikke gik videre, fordi jeg var så slået ud over oplevelsen.

Nu har jeg set afsnittet og er rigtig glad for, hvordan de har fået klippet det sammen. De har nogle rigtig dygtige klippere på det program.

Her ser i mig i MasterChef studiet med det hvide forklæde.

audition forklæde

4 kommentarer til “Min oplevelse med MasterChef audition

 1. Så godt gået søde og det bliver så spændende at følge med i din Masterchef-rejse 🙂
  Og spændende at høre mere om hele “oplevelsen” – både det gode og det dårlige – meget ærligt og så fint at læse!

  <3

  1. Hvor er det dejligt at du læser med 🙂 Og følger med i min MasterChef rejse. Jeg har glædet mig meget, til at fortælle om min oplevelse og er spændt på hvor det tager mig hen på eventyr 😀

   Vi ses snart <3

 2. Virkelig pudsigt pludselig at “falde” over dig i TV. Det lyder som en skide træls oplevelse med audition, men som du siger er det godt klippet sammen.
  Jeg følger også med i den videre rejse for dig i Masterchef og håber på det bedste!

  Knus, Pernille fra Gjerndrup

  1. Hej Pernille
   Tak for din besked, det er skønt og super sjovt at høre fra dig 🙂 Dejligt at du følger med – jeg får brug for heppekor 😀
   Knus Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *