Müsli

Müsli

Nem og sprød müsli

Her får du opskriften på en lækker sprød müsli, det er vel egentlig granola?, som smager fantastisk. Opskriften er lavet med honning, hvilket gør den sød og lækker samt får grynene til at klistre samme.

Honningen og nødderne gør müslien relativt kalorietæt, men det smager simpelthen så godt, at jeg bare måtte dele opskriften. Müslien er mere end velegnet til weekend morgenmaden sammen med en god kop kaffe, eller smukt anrettet i portionsglas serveret til en brunch.

Opskriften har jeg oprindeligt lavet med melorme i, det er genialt, for jeg synes virkelig det er svært at lave en müsli med et fonuftigt indhold af protein, men melormene gør det muligt. Orme er virkelig fremtidens miljøvenlige proteinkilde, og melorme indeholder også massere af sunde fedtsyrer. Vil du se min opskrift med orme, findes den her. Heimdal Entofarm er to af drengene fra træningscenterets  iværksætter projekt, hvor de producere insekter. Det er virkelig et spændende projekt, om det snart bliver muligt at købe dansk produceret insekter.

Servere myslien på skyr sammen med frisk frugt og bær, eller spis den med mælk på.

Velbekomme.

Müsli

Müsli

Det skal du bruge:

  • 25g cashewnødder, ca 1/2dl
  • 25 g mandler, ca  1/2 dl
  • 1 dl finvalset havregryn
  • 1 dl grovvalset havregryn
  • 25 g kerner (græskar eller solsikke)
  • 25 g hørfrø, ca 1/2 dl
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk kanel
  • evt et drys vanilje pulver

Sådan gør du:

Hak nødderne groft, bland dem med grynene og rist det på en tør pande i ca. 3-5 minutter, til nødderne tager farve. Tilsæt hørfrøene og rist yderligere i 2 minutter. Tilsæt derefter honning, kanel og vanilje, lad honningen smelte, rør i müslien så den samler sig i klumper. Køl müslien af på bagepapir.

 

Müsli granola

 

Related Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *