fbpx
MENU

Pizzadej

Gå til opskrift

Hjemmelavet fuldkorns pizzadej til den perfekte sprøde pizzabund

Det er altid fredag aften når vi står i supermarkedet, sammen med alle andre mennesker, som også lige har fået weekend, at vi kommer i tanke om at vi gerne vil have pizza til aftensmad. Derfor er det nemt at vælge den færdiglavet pizzadej, som er lige til at rulle ud. Jeg syntes dog at den færdiglavede pizzadej smager af pap og er meget saltet. Lige på det område er jeg lidt mad-snoppet og ville ikke have lyst til at sætte tænderne i sådan en pap-dej, der bidrager med nul og nix mæthedsmæssigt og ernæringsmæssigt. Jeg er med på, at for at man kan kalde noget for en pizza, skal der være en eller anden bund, til at transportere det lækre fyld ind i munden 🙂

Pizzadej

Jeg elsker pizza og det er min skønne Kaspers livret, så vi får det ofte. Men jeg vil lave min bund selv, så jeg kan få en sprød tynd bund, fuld af smag og fuldkorn. Det behøves slet ikke være så besværeligt at lave bunden selv. Dejen skal hæve i 30 min. Men det allersmarteste er at lave ekstra pizzadeje og have dem i fryseren, for så er jeg forberedt næste gang denne fredags situation opstår. Så er det ligeså hurtigt at lave hjemmelavet pizza men hjemmelavetbund som med en købt! Du tager bare den færdig rullede dej op af fryseren, lader den tø op til den kan rulles ud og bager den. Det tager ikke længere tid at tø dejen op end det tager at forberede fyldet.

Velbekomme.

Er du vild med pizza? Så er du måske også vild med tærte – se opskriften på porretærte her.

Fuldkorns pizzabund

Tips:

Sådan ruller du en firkant:

Form en bolle af dejen og skær et kryds i den inden du ruller den ud, sådan bliver din runde dej firkantet!

Pizzabund rul ud

Pizzabund

Sådan laver du en sund sprød fuldkorns pizzadej! Denne dej er nemmer, bedre og sundere end en færdiglavet dej der bare skal rulles ud!
Antal: 4 stk.

Ingredienser

 • 25 g gær
 • 5 dl lunket vand
 • 1 spsk groft salt
 • 350 g hvedmel
 • 300 g fuldkornshvedemel

Sådan gør du

 • Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og derefter fuldkornsmelet.
 • Rør dejen godt igennem og tilsæt hvedemel til dejen slipper skålen. Jeg røre dejen i en røremaskine.
 • Lad dejen hæve min. 30 min på køkkenbordet.
 • Del dejen i 4, og rul 4 ultra tynde pizzabunde ud.
 • Placer dem på bagepapir.
 • Forbag pizzabundende én af gangen i en meget varm ovn og gerne på en pizzasten. Jeg forbager pizzabunden i ca. 10 min ved 220 grader på en ovnfunktion der hedder pizza-trin.
 • Jeg pynter pizzaerne og færdigbager dem ca. 20 min.

Noter

Fyld fryseren: Når du har rullet dejen ud og placeret dem på bagepapir, rulles dej og bagepapir sammen og kommes i fryseren.

Fuldkorns pizzadej

Prøver du en af mine opskrifter, så del det gerne med mig på Instagram @anne.sondergaard #sundeopskrifter

4 kommentarer til “Pizzadej

 1. Lavede en dobbelt-portion i går, til stor glæde! Nu ligger der fire pizzadejs-ruller i fryseren til næste gang pizza-lysten rammer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering