fbpx
MENU

Sund og fedtfattig bearnaisesauce

Bøf bearnaise med kartoffelfritter

Er det danskernes favorit fredags menu?

Det smager virkelig godt og med denne opskrift kan du lave bøf bearnaise uden at få dårlig samvittighed. Der er er ikke noget der slår en hjemmelavet bearnaisesauce med masser af smør, men denne opskrift er et rigtig godt alternativ, især hvis du gerne vil spare på kalorierne.

Bearnaise

Bøf og Bearnaise

Bøf med bearnaisesauce kan laves fuldstændig overdådig, forestil dig lige Tournedos bearnaise (oksemørbrads bøf med bearnaisesauce), selvfølgelig en ægte bearnaise, lavet af æggeblommer, legeret og pisket med klaret smør! En menu der er en nytårsaften værdig!

Det er også muligt at lave bøf bearnaise rimelig tarveligt, helt uden kærlighed og det der er ekstra lækkert! En hakkedreng med bearnaisesauce fra brev og kartofler fra frost – øv for en tarvelig omgang uden saft, kraft og næring! Så hellere den ægte fuldfede og kalorierige variant – tak!

Jeg mener min variant har saft og kraft og så er den kalorielet! Den kan ikke matche den ægte bearnaise, men jeg vil mene den godt kan konkurrere med en sauce fra brev. Men bedøm selv.

Bearnaiseessens

Hvis du har mod på det, kan du koge din egne essens. Det skulle efter sigende ikke være så svært, men tidskrævende. Jeg bruger den essens som du kan købe på en lille flaske i supermarket, det smager fint i min sundhedsoptimeret bearnaisesauce.

kartoffelfritter

Kartoffelfritter uden olie

Pomfritterne laver jeg af kartofler, som jeg skærer i stave eller både, drysser med salt og intet andet! Kartoflerne kan sagtens blive sprøde uden olie, det tager bare lidt længere tid i ovnen, men til gengæld er der kalorier sparet! Jeg giver dem ca. 40 min i ovnen ved 200 grader varmluft og de bliver perfekt sprøde.

Servere bearnaisesaucen til fritter af kartofler eller andre rodfrugter og måske Hokkaido fritter – find opskriften her! Til en rigtig lækker bøf og en god salat, f.eks denne grønkålssalat.

Velbekomme

 

[recipe-foody]

Sund og fedtfattig bearnaisesauce

Til 2 personer:

Det skal du bruge:

  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk vand
  • ca. 8 g smeltet smør
  • 1 spsk bearnaiseessens
  • 1 spsk hakket frisk persille
  • 1 spsk hakket frisk fransk estragon
  • salt og peber

Sådan gør du:

Lav bouillonen, jeg laver en stærk bouillon af en terning, lad det køle af. Pisk mel ud i bouillonen i en gryde. Sæt gryden på blusset og bring jævningen i kog under omrøring i et par minutter . Pisk æggeblomme og vand sammen i en anden skål. Tag jævningen af varmen og pisk æggeblommen i og herefter det smeltede smør. Sæt saucen tilbage på blusset og varm den op under omrøring, saucen må ikke koge. Smag saucen til med bearnaiseessensen, hakket persille, hakket estragon, salt og peber. Server saucen med det samme. Saucen kan ikke gemmes.

[/recipe-foody]

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *