*indeholder reklamelink
Perfekte morgenmadsvafler med havregryn
Vafler med havregryn er proteinrige vafler af banan som er super gode til morgenmad. Vaffeldejen laves nemt i en blender og denne portion giver ca. 3-4 store vafler. Jeg steger altid vafler i lidt fedt stof, jeg har simplethen brændt for meget vaffeldej fast i jernet, til at jeg gider forsøge mig mere. Jeg bruger gerne en fedt/smør spray, for at begrænse mængden af fedtstof – men det er altså nødvendigt. F.eks denne spray*
Mit vaffeljern er dette fra Wilfa*.
Søde vafler
Vaflerne med havregryn er søde, de er sødet med banan og proteinpulver*. Havregryn giver også en dejlig sød smag til vaflerne, prøv at lave dejen med havre-drik for mere sødme og mere havre smag – det er lækkert, men alle typer “mælk” kan bruges. Vaflerne er uden tilsat sukker, ret sunde og smager fantastisk.
Vaflerne kan spises til morgenmad, til eftermiddag, eller til aften – ja, er der et tidspunkt hvor vafler ikke kan spises?
Sundere eller ej, vafler er fantastisk, også med is, flormelis eller syltetøj.
Velbekomme.
![Vafler banan](https://www.annesondergaard.dk/wp-content/uploads/2021/05/Vafler_banan-768x1024.jpeg)
Se også opskriften på gulerodsvafler her.
Eller få flere sunde morgenmads ideer og opskrifter i min e-kogebog: “Sund, stærk & glad – med Anne’s morgenmad”
Vafler med havregryn
Det skal du bruge:
- 1 banan
- 1 dl havregryn
- 1 dl mælk
- 2 æg
- 20 g vanilje proteinpulver
- lidt vaniljepulver
- 1 tsk. bagepulver
Sådan gør du
- Blend alle ingredienserne sammen til en lind vaffeldej.
- Bag 3-4 store vafler i lidt fedtstof i ca. 6-7 min. i et vaffeljern.
Har du et alternativ til proteinpulver?
Prøv at undlade det, eller tilføj lidt mere havregryn eller mel 🙂
Det er en meget lækker opskrift. Havregryn med vafler er en god kombination og smager fantastisk. Havregryn gør den lidt sundere og sidder godt og mættende i maven. Jeg lavede den med lidt jordbær og mørk chokolade på toppen og det var helt perfekt.