fbpx
MENU

Gulerodsvafler med cream-cheese-skyr

Skønne vafler af gulerod med cream-cheese-skyr

Gulerodsvafler med cream-cheese-skyr – ligesom gulerodskage med cream-cheese-frosting. Det er derfra ideen kommer.

Gulerodsvafler med creamcheeseskyr

Inspiration

Nogle gange skal der ikke ret meget til for at blive inspireret, og så løber ideerne rundt i mit hoved om at lave en sundere udgave, som jeg selv ville spise hver dag, som en del af min sunde almindelige mad.

Nu får du lige hele tankestrømmen omkring vaflerne.

Jeg har længe gerne ville lave nogle vafler i mit Wilfa vaffeljern som jeg fik til min fødselsdag, da jeg ikke har brugt det så flittigt. Vaflerne skulle selvfølgelig være sunde, men jeg syntes at banan-vafler var for “nemt” og hokkaido bruger jeg i forvejen i alting. Se f.eks disse müslibarer.

Gulerodsvafler med cream-cheese-skyr

En kammerat, som for nylig havde fødselsdag, ville til sin fødselsdag have smørrebrød og gulerodskage med cream-cheese-frosting, hvilket jeg godt forstod for det er virkelig lækkert! Men det forstod hans kæreste ikke, når han nu kunne vælge brownie!

Samme dag spiste vi frokost på Fusion (læs mere om det her), hvor vi var så heldige, at der var gulerodskage med cream-cheese-frosting og krokant nødder til dessert. Jeg elsker virklige sådan en kage! Rent hypotetisk har jeg for nyligt spurgt Kasper om hvilken fredagskage han helst ville have: Oreo cheseecake eller gulerodskage med cream-cheese-frosting – han valgte cheesecake! Det gav heller ikke anledning til at lave en gulerodskage. Men så var det jeg kom i tanke om, at jeg kunne lave en vaffel udgave!

Gulerodskage Fusion

Jeg har faktisk haft lyst til gulerodskage med rigeligt cream-cheese-frosting siden jeg var på A.C Perchs thehandel med Tchibo, tilbage i efteråret. Her var jeg var inviteret til at lære at dekorere kager og foodstyle dem – skønt event 🙂 Julie Hey havde bagt den skønneste gulerodskage og viste os hvordan man kunne foodstyle den rustikt, med masser af cream-cheese-frosting, som vi også selv fik lov at prøve.

Vaflerne er sunde, uden sukker og er lavet af en grøntsag. Spis gulerodsvaflerne med cream-cheese-skyr og bær til morgenmad eller til en lækker sund dessert.

Velbekomme

Se også disse havregrødsmuffins med gulerod og skyr frosting

Gulerodsvafler med creamcheese

Gulerodsvafler:

Sunde vafler med gulerod uden sukker og mel. Spis gulerodsvafler med cream-cheese-skyr og bær til morgenmad eller til en lækker sund dessert.

Ingredienser

 • 2 gulerødder revet
 • 2 æg
 • 1 dl havregryn
 • 1 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk kanel
 • lidt kardemomme og vanilje pulver*

Cream-cheese-skyr

 • 1 dl skyr
 • 2 spsk light smøreost
 • 1/2 tsk vanilje pulver
 • evt. lidt vanilje proteinpulver* og citronsaft
 • Pynt: pistacienødder og blåbær

Sådan gør du

 • Blend alle ingredienserne i en foodprocessor til en ensart dej.
 • Lad dejen trække 5 min.
 • Varm vaffeljernet op og kom lidt fedtstof på, jeg har forsøgt mig at bage uden fedtstof og det dur ikke. Jeg bruger ganske lidt kokos-olie fra en kokos-spray.
 • Bag vaflerne i ca. 4 min, på mit Wilfa vaffeljern passer det med, at timeren skal stå på 6.
 • Rør alle ingredienserne til cream-cheese-skyren sammen.
 • Ønsker du en sødere skyr, tilføj da vaniljeproteinpulver og smag den til med citronsaft.
 • Server vaflerne med cream-cheese-skyr og pynt med pistacienødder og blåbær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering