fbpx
MENU

Æg-wraps

Gå til opskrift

*indeholder reklamelink

Æggepandekager som madpandekager

Æg-wraps er så nemme at lave! I bund og grund er det et sammenpisket æg, stegt som en pandekage. Ægpandekagerne er den perfekte løsning, når køleskabet er tomt, og for den sags skyld også ideerne. En wrap gør de fleste rester bedre, så wrap it!

Til æg-wraps har jeg brugt æg, mælk, lidt bagepulver, salt og peber – basic ingredienser, som der altid er at finde i vores køleskab, også når det er tomt 😉

Mulighederne for fyld er uendelige, med disse perfekte æg-pandekager har du en spiselig skovl til dit lækre fyld.

Æggewraps

Ingredienserne i æg-wraps

Æg: Selvfølgelig! Jeg bruger hele æg, både hviden og blommen, men mon ikke de æg-wraps kan laves kun på æggehvide?!

Mælk: Jeg bruger mælk for at lave æg-wraps så tynde som pandekager. Undlader du mælk, og laver wraps af æg og bagepulver, bliver det mere som en tynd omelet.

Bagepulver: Bagepulver får wrappen til at hæve en smule, ikke meget. Men jeg synes det gør pandekagen lidt mere luftig og blød.

Salt og peber: Et æg skal have salt og peber. Det skal disse æggewraps også, for at smage af noget. Pas på ikke at give dem for meget, og heller ikke for lidt. Den passende mængde groft-salt er, hvad der kan være i mellem to fingre, og så lige lidt mere. Salt og peber er de eneste krydderier jeg bruger i denne opskrift, men slip fantasien løs, tilsæt chili, karry eller oregano. Skal du passe på med mængden af salt, så undlad det.

Ideer til fyld

Æg-wraps passer til alle måltider. Som en morgenmads-wrap, fyldt med ost og skinke, som måske endda har været med på panden.

Som frokostwrap med frisk spinat, laks og avocado.

Wrap en snack – fyld æg-wrappen med grøntsagsstave til et perfekt mellemmåltid.

Til aftensmad i stedet for madpandekager, eller tortillas, kan æg-wraps bruges. De smager super skønt med kylling og grønt, taco-oksekød og salsa er også et hit.

Eller prøv æg-wraps med en rest af denne skønne kødsovs, frisk spinat, tomat og lidt revet ost – det er mums! Æg og oksekød eller kødsovs, passer fantastisk sammen hvis du spørger mig.

Æg-wrap

Tips til tilberedning

Madpandekager som er proteinfyldte, kulhydratfattige (eller fri) og helt uden mærkelige E-numre. Det kan vi lide! Protein mætter godt, det gør disse æg-wraps også, de smager godt og gør “jobbet”, wrapper dit yndlings fyld.

Forbered: En pandekagepande eller pande, med lidt fedtstof. Æggehvidestofferne vil gerne brænde sig fast i panden, lidt fedtstof at stege i er nødvendigt. Jeg bruger denne fedt spray*, og tørrer det overskydende af panden, inden jeg steger pandekagen.

Pisk: Æg, mælk, bagepulver, salt og peber godt sammen i en lille skål. Pisk med en gaffel til bagepulveret er helt opløst.

Bag wrap: (lav tortilla), hæld halvdelen af æggeblandingen på en middelvarm pande. Steg ved middel-lav varme i ca. 3 minutter – lidt længere end du regner med. Det sværeste er at vende pandekagen i et stykke, med ved at bage den “færdig” inden den vendes, er det lettere. Steg den også 1 minut på modsatte side. Gentag proceduren med den anden halvdel af æggemassen og stak dem.

Nyd: Fyld æg-wrappen som en tortilla med dit yndlings fyld og nyd den.

Velbekomme.

ægpandekager

Æg-wraps

Æggepandekager som wraps
Til: 2 Stk

Det skal du bruge:

  • 2 æg
  • 2 spsk. mælk
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Pisk æg, mælk, bagepulver, salt og peber sammen i en skål med en gaffel.
  • Varm en pandekagepande op, smør LIDT fedtstof på panden, og steg to pandekager af æggemassen.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

En kommentar til “Æg-wraps

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering