fbpx
MENU

Tunsalat med majs

Nem tunsalat med majs

Gå til opskrift

Tunsalat med majs er den bedste måde at pifte en kedelig dåse tun op på. Tunsalat kan laves i et utal af variationer, med: kapers, æg, græsk yoghurt, mayonnaise, creme fraiche, agurk, for bare at nævne nogle.

Opskriften på denne simple tunsalat med majs er lavet på dåse tun, hytteost, rødløg, citronsaft og majs – det er det hele. En nem tunsalat med kun 5 ingredienser og pyntet med dild. Det er en hurtig salat som kan pifte enhver frokost op.

Dåse tun i sig selv er ret kedelig, men ved at blande det med frisk citronsaft, cremet hytteost, søde majs og pynte med friske krydderurter, bliver det noget, som gør hverdagsfrokosten lækker.

Pitabrød tun

Ingredienserne i tunsalat

Dåse tun – Det er nemt! Det har lang holdbarhed, det er billigt og tilgængeligt. Der kan være nogle issues omkring tungmetaller især for gravide. Jeg bruger tun i vand, som er MSC-mærket, og så længe jeg kun spiser dåse tun en gang i mellem, mener jeg at det er sundt da det indeholder meget protein og få kalorier.

Hytteost – bland hytteost og tun, så er tunen ikke tør, og bare det gør dåse tun mere spiseligt. Jeg kan rigtig godt lide konsistensen når de to ting blandes. Hytteost kan erstattes af creme fraiche eller græsk yoghurt, men så får tunsalaten mindre struktur. Jeg bruger hytteost 1,5%, frem for økologisk som har 4% fedt. Tilføj mere eller mindre hytteost, alt efter præference for konsistens og struktur. Jeg synes det passer helt perfekt med ca. 200g, men der er 250g i bøtten, så nogle gange bruger jeg bare det hele 🙂

Rødløg – Rå rød løg passer godt til tun og rødløg har en mindre “løget smag” end almindelig hvide løg. Har du ikke rødløg, så brug et almindeligt hvidt løg, men brug lidt mindre, eller erstat rødløg med forårsløg – det er også lækkert.

Majs – Søde majs passer perfekt sammen med tun. Jeg har brugt dåse majs, da jeg synes de har den sødeste smag og mængden i en lille dåse passer godt til 2 dåser tun. Alternativt kan du bruge majs fra frost, eller friske majs. Majs kan også helt undlades.

Citronsaft – fisk serveres altid med citron af en årsag – har jeg ret? Den tørre dåsetun kan klare noget saft og kraft – undlad derfor ikke citronsaften, men juster og tilpas, så det passer til dine smagsløg og ikke bliver for surt. Finesmakeren vil måske også tilføje lidt citronskal.

Dild – Krydderurter giver så meget smag! Frisk dild og tun er rigtig lækkert sammen, så har du lidt dild pynt da salaten med det, eller bland det i salaten. Er du på udkig efter en lynhurtig og simpel variant, så undlad det. Dild kan erstattes af andre krydderurter som purløg eller persille.

Salt og peber – smag altid salater til med salt og peber.

Serveringsforslag

Server denne tunsalat med majs på forskellige måder:

Pitabrød: Jeg er vild med at servere tunsalaten til pitabrød, sammen med en masse rå grøntsager.

Rugbrød: Tunsalaten med majs, smager godt på rugbrød, til en hurtig og nem frokost.

Salat: Server tunsalaten som proteinkilden i en salatbowl. Prøv at lave en salatbowl af blandet babysalat, agurk, gulerod, tomater, agurker og peberfrugt i tern. Server tunsalaten sammen med et 1/2 blødkogt æg, og skal frokostsalaten virkelig shine, så skal der syltede rødløg på toppen.

Velbekomme

Pita med tunsalat

Tunsalat med majs

Nem og hurtig tunsalat med majs, rødløg og hytteost
Til: 4 personer

Det skal du bruge:

  • 2 dåser tun
  • ca. 200 g hytteost
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 lille rødløg fintsnittet
  • 1 lille dåse majs
  • salt og peber
  • dild til pynt

Sådan gør du

  • Start med at finsnitte rødløget.
  • Hæld vand fra tunen og bland tun med fintsnittet rødløg, hytteost og citronsaft.
  • Skyld og hænd vand fra majsene og bland også dem i tunsalaten.
  • Smag salaten til med salt og peber, samt mere citronsaft.
  • Pynt salaten med dild, eller bland dild i tunsalaten.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

En kommentar til “Tunsalat med majs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering