Sådan laver du den bedste sunde kødsovs

Koedsovs

Den ultimative kødsovs

Spaghetti med kødsovs er den “comfort food” jeg laver, hvis jeg er alene hjemme en fredag aften. Det er smadder sundt og ufattelig nemt at lave, men så tillader jeg mig selv at spise det på en ordentlig røvfuld pastaskruer og med både ketchup og revet ost på toppen. Jeg spiser også gerne en tomatsalat med mozzarella til. Får comfort-mood’et rigtig fat får kødsovsen også et skvis af den rødvin som jeg drikker til.

Pasta med kødsovs og ketchup (vel og mærket købe ketchup og ikke min egen hjemmelavet variant) er virkelig min guilty pleasure og måske er det også derfor, vi ikke får det så tit.

Kødsovs eller bolognese om man vil –  smager også himmelsk på spaghetti squash, find opskriften på hvordan du tilbereder spaghetti squash her.

Værsgo, her har du opskriften på min ultimative kødsovs. Serverer den til rigelig mængder pastaskruer og med parmesan på toppen – måske allerede på fredag?

Velbekomme

Kødsovs bolognese

 

Kødsovs

Det skal du bruge:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 stk groft salt
  • peber
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 2 gulerødder
  • 1 squash
  • 1 snack peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatkoncentrat (70g)
  • 1 spsk balsamico eller rødvin

Sådan gør du:

Start med at hakke løg og hvidløg fint. Riv også alle grøntsagerne, jeg gør det på en foodprocessor. Jeg river først løg og hvidløg, tager det op af foodprocessoren og putter det i gryden. Hvorefter jeg river gulerødder, squash og snack peber.

Svits det fint hakkede løg og hvidløg i en gryde. Tilsæt hakket oksekød, salt, peber, paprika, oregano og basilikum. Når kødet er brunet tilsættes de hakkede grøntsager som svitses med. Tilsidst tilsættes de hakkede tomater, tomatkoncentrat og balsamico. Bring retten i kog. Kødsovsen er klar, men den bliver bedre hvis den få lov at simre i 20 min. eller længere. F.eks imens du koger pasta.

Pasta Kødsovs

Related Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *