Forårsruller

Vietnamesiske friske forårsruller

Friske vietnamesiske rispapirsruller fyldt med grøntsager, kylling og den bedste peanutbutter-dip

Foruden snacks eller mad der kan spises i små mundrette bider med fingrene, elsker jeg mad hvor jeg kan få en kæmpe portion for rigtig få kalorier. Lige netop derfor elsker jeg friske vietnamesiske forårsruller, og fordi man kan sidde længe og rulle forårsruller, lidt ligesom tapas, et måltid der tager lang tid, det er hyggeligt og det kan jeg virkelig godt lide. Forårsrullerne er rullet i en meget tynd rispapirs “pandekage” fyldt med masser af fintsnittede grøntsager og den bedste peanutbutter-dip. På et vietnamesiske madlavningskursus, hvor vi fyldte dem med hakket svinekød, lærte jeg, at tricket for at kunne fylde rigtig meget fyld i rispapirsrullerne er at lægge et stort salatblad på som det første. På kurset brugte vi kinesiske broccoli blade, som kan købes i asiatiske supermarkeder, men jeg bruger bare et iceberg- eller hjertesalatblad som jeg kan få i et almindeligt supermarked.

Peanutbutter-dip

Rispapirs-bølgen

Den danske LCHF (Low Carb High Fat) dronning, Jane Faerber skrev i et indlæg tilbage i 2012: “at alle madbloggere med respekt for sig selv har lavet vietnamesiske forårsruller”, jeg har lavet det masser af gange men kom nok først rigtigt med på rispapirsbølgen i 2016. Bedre sent end aldrig! Jeg har det på samme måde med bloggen, jeg har drømt om en blog i rigtig mange år, jeg har bare aldrig turde tage springet. Jeg har skrevet blogindlæg og gemt dem på min computer, men der var altid en begrænsing som gjorde at det ikke var en god ide. Begrænsning var (er) mig selv, der hele tiden fortæller mig at det ikke er godt nok. Men nu har jeg bestemt mig for at gøre det, skrive den blog som jeg altid har ønsket mig. Jeg gør det så godt jeg kan og i det tempo jeg selv kan følge med i. Du er mere end velkommen til at følge med, følge med i min udvikling og smage min mad, forhåbentlig lærer vi alle noget og udvikler os.

Velbekomme

Peanutbutter dip

Friske vietnamesiske forårsruller

Det skal du bruge:

  • Stegt kylligebryst
  • Rispapir
  • Grøntsager i stave
  • Salat blade
  • Friske krydderurter (koriander og mynte)
  • Soya
  • Peanutbutter dip

Sådan gør du:

Læg et rispapir i vand til det bliver blødt og til at arbejde med. Placer først et stort salatblad og derefter dit ønskede fyld samt peanutbutter-dip på rispapiret. Rul forårsrullen ved at starte med at rulle fra den ene kant, rul ca. halvvejs og fold så enderne ind, inden du ruller den færdig. Nyd forårsrullerne med soyasovs, peanutbutter-dip og limesaft.

Tip: du kan også koge nogle nudler og fylde i dine forårsruller.

Peanutbutter-dip

Det skal du bruge

1 spsk peanutbutter (jeg bruger crunchy)

1 spsk soyasovs

Saft fra 1/2 lime (1 spsk)

1 spsk vand

Sådan gør du:

Rør peanutbutter med limesaften. Peanutbutteren bliver helt tør. Tilsæt soyaen og juster tilsidst konsistensen med vand.

Gode grøntsager:

  • gulerødder
  • agurk
  • peberfrugt
  • forårsløg
  • spidskål
  • bønnespirer
  • sugar snaps
  • avocado
  • mango

Grøntsager rispapirsruller

Friske forårsruller

Related Post

One comment

  1. Hvor ser det lækkert ud!
    Dem vil jeg snart lave!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *