fbpx
MENU

Bryllupstanker #2

Nu skal du få alle detaljerne og se billederne

Jeg lovede i indlægget her, at jeg ville tage jer med i planlægningen undervejs (det gjorde jeg mest på Instagram). Det er egentlig også nemmere at fortælle, anbefale, dele erfaringer, give gode råd osv., når vi har gjort det. Så kapitel 2 i min bryllups-fortælling bliver her, 1 måned efter, nu som Hr. & Fru Odsbjerg.

Jeg har besluttet at gøre fortællingen i etaper og jeg vil forsøge at gøre det nogenlunde kronologisk.

Du kan se frem til:

 • Invitationer
 • Kjolen
 • Fotograf
 • Bryllupsfrom
 • Hår/makeup
 • Kagen
 • Blomster/pynt/detaljer – den røde tråd
 • Menuen
 • Receptionen
 • Hangover kit
 • Budget
 • DEN STORE DAG

Bryllupsplanlægning #2

Efter forlovelsen starter planlægningen. Selvom et bryllup er langt ude i fremtiden, er der 3 helt grundlæggende ting som er vigtig at få på plads som det første: dato, tid og sted og tema! Nogen mener også budget er vigtig, jeg må ærligt erkende at vi har taget det punkt lidt hen ad vejen.

Dato

Hvornår skal vi giftes? Eller hvornår KAN vi giftes? Før at invitationerne kan laves og skrives, skal datoen fastlægges. Det kan godt være lidt af et puslespil at få den på plads.

Kasper friede d. 12.06.2020, og da vi ikke havde noget særligt forhold til nogen dato, og gerne ville holde et sommerbryllup, syntes vi at 12.06.2021, som faldt en lørdag, var en helt perfekt dag. For at “booke” kirke ringer du til sognes kirkekontor og forhører dig, de spørger også hvilket tidspunkt du gerne vil giftes, så det skulle vi nok have overvejet inden! Jeg sagde kl: 14, men efter 14 dage ringede vi og rykkede det til kl: 13, ellers blev dagen alt for presset med alt det vi gerne ville. Du kan også sagtens ringe til præsten. Når kirken er “booket” modtager du en bekræftelse i e-boks fra kirkekontoret.

Lokation

Vi skulle også finde et sted, en lokation for festen. Vores første tanke var Vejle Fjord, men de var ikke ledige. Heller ikke Kolding fjord. Vi undersøgte og besøgte flere steder i Nordjylland, men da traditionen hedder “pigens kirke”, kunne jeg ikke rigtig slippe tanken om Askov Kirke, hvor min mor ligger begravet.

Vi besøgte Gram slot, som ligger 20 minutters kørsel fra Askov Kirke. Ingen af os havde et tilhørsforhold dertil. Vi kendte det mest fra Rema1000 og sønderjysk kaffebord. Da vi besøgte stedet, var det bare det helt rigtige sted. Dejlige omgivelser, atmosfære, ånd og personale. De går op i økologi, at ting er lokalt og familiært og “fra jord til bord” – værdier som passer godt til os, og så var det en aftale, her ville vi holde bryllup. Følelsen af at glæde sig til at vise stedet til vores venner og famile, og dele omgivelser med dem, er den helt rette følelse.

Vi var ogå helt sikre på, at vi ikke ville stå med det hele selv. Vi ville hyre nogle professionelle til at stå for festen, så vi ikke skulle tænke på om der nu var te-skeer nok, om alle havde noget at drikke og om maden var varm. Det ville vi lade andre om, vi ville nyde festen og det var det hele værd !

Tema/stil

For mig var det vigtigt at have en rød tråd gennem brylluppet og vores grafiske materiale. Derfor var det vigtigt at få stilen, eller temaet for brylluppet, hurtigt på plads. Foruden at se efter hvilken invitation vi gerne ville have. Her er opslagstavler på pinterest vejen frem. Her er min bryllups opslagstavle (som ikke er hemmelig længere) og invitations opslagsavle. Jeg glæder mig så meget til at vise dig alle vores billeder, de er meget bedre end pinterest.

Det er svært at vælge hvad man gerne vil have, men det er ikke så svært at vælge, hvad man ikke vil have. Så husk på, at fravalg også er valg. F.eks valgte vi alt med træ fra f.eks. blomster på træstubbe, træ hjerter, træ om invitationen og træstubbe fyrfadslysestager.

For Kasper var det vigtigt, at finde nogen der kunne hjælpe os med det grafiske og invitationerne. Han kunne godt se, hvor det ville ende, hvis vi selv skulle igang med karton, saks og lim. Valget faldt på www.dainty.dk som har hjulpet os hele vejen igennem. De har forstået hvad vi gerne ville, leveret til tiden og i den bedste kvalitet. Pigerne bag er super søde og dygtige, og de får mine varmeste anbefalinger.

Smugkig vores smukke invitationer. Næste blogindlæg kommer til at handle om, alt det jeg gerne, ville have vidst, inden vi sendte invitationerne i trykken. Det ved jeg nu.

3 kommentarer til “Bryllupstanker #2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *