fbpx
MENU

Bryllupsfotograf

Billeder af den store dag

5 månederes bryllupsdag, tiden flyver og snart har vi været mand og kone i et halvt år. I dag skal det handle om den bedste måde at gemme minderne på, nemlig billederne. Vi nyder dem hver dag, se hvordan nederst i indlægget.

Den store dag og minderne skal foreviges. I har taget jeres allerpæneste pus på – I skal foreviges. Minderne til væggen, fortoalbummet og familien efterfølgende, skal også på plads. Der er ingen diskussion – I skal have en fotograf, eller en som kan stå for billederne og som har styr på det – professionel eller ej.

Dette er det 6. indlæg i min bryllups føljeton om mine bryllupstanker

Bryllupstanker #6

Læs de tidligere indlæg her:

Bryllupstanker #1 – Før bryllupet

Bryllupstanker #2 – 3 første step i bryllupsplanlægningen

Bryllups invitationer

Bryllupsform – vægttabsprojekt frem til bryllupet

I dette indlæg om bryllupsfotograf, vil jeg give mine bedste tips og overvejelser til valg af bryllupsfotograf. Indlægget indeholder en stor anbefaling af vores dygtige bryllupsfotograf Jane, som du kan kontakte her: bechmunksgaard@icloud.com

Hvad skal man vælge

Når I skal vælge bryllupsfotograf, eller hvem der skal tage billederne, synes jeg det vigtigste er at finde ud af, hvad er det for nogle billeder I gerne vil have. Tone, stemning, stil osv. Undersøg hvem, eller hvordan, man tager sådan nogle billeder. Ja, jeg er meget fokuseret på slutresultatet – men det er vel i bund og grund også det vigtigste – det der skal hænge på væggen efterfølgende. Derudover er det rart at vælge en fotograf, som I følger jer trygge ved. En professionel kan guide, vejlede og rette jer til de allerbedste billeder. Det er vigtigt at føle sig i sikre hænder, så I har ro i maven omkring at få de billeder I skal bruge.

Budget

Når I ved hvilken type/stil af billeder I gerne vil have, og undersøgt hvem der kan indfri jeres ønsker, er næste step budget. En fotograf er en dyr fornøjelse, og prisen afhænger også af hvor lang tid I gerne vil at fotografen er med på jeres dag.

Vi fik et tilbud på at få lavet en film fra vores bryllup – dette er endnu dyrere end en fotograf. Vi fravalgte film, foruden prisen, af den overvejelse at vi ikke selv føler os godt tilpas, hvis vi skulle have et filmhold rendende, og vi tænkte heller ikke vores gæster ville kunne slappe af i det.

Bryllupsbilleder kagespisning

Hvor lang tid

For os var det vigtigste at få foreviget hele dagen og stemningen. Vi var egentlig ikke så interesseret i de opsatte bryllupsbilleder på en bestemt lokation. Vi ville langt hellere bruge dagen og tiden sammen med vores gæster, end flere timer til fotoshoot. Tilgengæld var stemningen, smilene, pynten, gæsterne, maden, brudevalsen og festen vigtigt for os at få foreviget. Derfor var det et naturligt valg at vores fortograf skulle være med hele dagen lang. At vores dygtige bryllupsfortograf, alligevel skulle med til festen, om hun ville fotografere eller ej, men vi var så heldige at det ville hun gerne, og hun var på hårdt arbejde den dag. Hendes arbejdsdag var fra 12-24, derefter kom billedeudvælgelsen og redigeringen, undervurder derfor ikke fotografens arbejdstid.

Forventninger

Det er en rigtig god ide at booke fotografen i rigtig god tid, lige efter bryllupsinvitationerne er sendt afsted. Når brylluppet nærmer sig, er det en rigtig god ide at forventningsafstemme med fotografen. Indvie fotografen i hvad det er I godt kunne tænke jer, fotografen har helt sikkert også noget han/hun plejer, og ideer til billeder. Vi mødtes på lokationen og snakkede hele dagen og vores ideer igennem, det fungerede rigtig godt, så vores fotograf var forberedt. Vi havde skrevet en drejebog for dagen med tidspunkter og hvad der skulle ske. Drejebogen fik fotografen også en kopi af, sammen med alle andre der hjalp os på den store dag.

Bryllup billede

Lokation

Vi ville ikke bruge ret lang tid på bryllupsbillederne. Det var vores prioritet. Vil ville som sagt meget hellere bruge tiden i haven sammen med vores gæster og få taget mange billeder af stemningen og gæsterne. Vi havde ikke nogle planer om en stor flot lokation for bryllupsbillederne. Lokationen blev foran kirken og i alléen. Måske en smule skuffende for vores fotograf 🙂

Fotograf bryllup

Prioriteringer 

Det er næsten umuligt at nå at få det hele, så prioriteringer er en god ide. Vi havde brug for et godt bryllupsbillede, til væggen og familien. Det fik vi. Prioriterer du en hel billedbog, skal tiden på dagen sættes af til at tage disse billeder. Vi ville gerne have et par billede af alle vores gæster, som vi kunne sende dem efterfølgende i takkekortet. Vi ville helst undgå opstillede billeder, men at det gerne måtte foregå flydende. Det er selvfølgelig svært for Jane, som fotograf, at vide hvem der er hvem, og hvem der er et par. Derfor havde vi lavet en liste med alle par/gæster, som hun kunne krydse af, efter hånde som de var fotograferet.

Bryllup billeder gæster

Fangede alle øjeblikkene som vi ikke selv oplevede

Vi er meget taknemmelig og yderest tilfreds med vores fotograf og vores bryllupsbilleder. Jane fangede alle øjeblikkene, også dem vi ikke selv oplevede. Det var som at opleve brylluppet igen da vi fik billederne, og hver gang vi ser dem, oplever vi noget nyt. Til selve brylluppet var Jane, vores bryllupsfotograf, næsten usynlig, vi opdagede ikke at hun fangede alle de øjeblikke som hun gjorde. Derudover har hun selv tænkt på det hele og det ekstra. En ting som et billede af vinene vi drak, så vi kan smage dem igen, morgenmadsbuffeten dagen efter, havde hun også tænkt på. Det samme gælder et par billede af hende selv og hendes mand, det var der også styr på – imponerende.

Hvad skal man huske

  • Skriv en liste til fotografen med de ønskede billeder

Vores billeder

Foruden vores bryllupsbilleder, er alle vores billeder blevet til en “instagram” plakat*, som vi har hængende i stuen og kan nyde hver dag. Plakaten er fuld af gode minder og det føles som at gå på opdagelse i brylluppet når jeg ser på den, og jeg ser hele tiden noget nyt. Plakaten er bestilt hos plakattrykkeren.dk*.

2 kommentarer til “Bryllupsfotograf

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *