MENU

Græskar risotto

Gå til opskrift

Risotto med svampe og græskar

Risotto er lækkert. Græskar er lækkert. Denne opskrift opstod en aften hvor jeg havde lyst til noget ekstra lækkert til aftensmad. Hvilket jeg har igen i aften.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er græskar på menuen stort set hver dag når Hokkaido græskar er i sæson, det er simplethen så lækkert. og denne opskrift er ingen undtagelse, det er for lækkert!

Se nogle af minde andre opskrifter med græskar her!

Risotto græskar

Kasper konkluderende hurtigt at det var den bedste risotto han havde smagt, at det var den bedste ret med græskar og at den var MasterChef værdi. Jeg forstår heller ikke, at jeg ikke har lavet det før.

Opskrift

En klassik eller almindelig risotto om løg, hvidløg, hvidvin og champignon får selvskab af hokkaido græskar og kylling. For det første smager den helt fantasitisk også gør retten endnu mere cremet når græskaret vendes i risottoen. For det andet, gør en ekstra grøntsag og en proteinkilde risottoen til et mere “fornuftigt” måltid i min optik. Win, win!

Risotto med græskar

Risotto med ris og blomkålsris

Det er ikke muligt at lave risotto udelukkende på blomkålsris. Der skal noget til, som kan suge væsken og gøre at risotto cremer (stivelsen fra risene, byg eller spelts evne til at suge). En risotto på blomkålsris kan nemt blive en sjasket oplevelse. Men du kan sagtens bruge perle-spelt eller- byg til denne opskrift.

Nyd vin til risottoen – det fortjener den! Der er vin i maden, så er der vin i glasset 🙂

Velbekomme

græskar risotto

Græskar risotto

Risotto med hokkaido græskar
Tid: 1 t
Til: 4

Det skal du bruge:

  • 1/2-1 Hokkaido græskar afhængig af størresle
  • 2 kyllingbryst
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • 250 g champignon
  • 250 g risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • ca. 1 liter bouillon
  • 400 g blomkålsris
  • 1 dl revet parmesan
  • (parmesan) salt og peber

Sådan gør du

  • Vask græskaret, halver det og skrap kernerne ud. Skær græskart i tern, drys med lidt salt og bagt det i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 40 min (til rester er færdigt)
  • Hak løgene og hvidløg fint og sautere det i smørret i en sauterpande eller tykbundet pande.
  • Skær kyllingbryst i tern og koge det i hønsebouillon i ca. 8 minutter, i en anden gryde.
  • Når løgene er blanke tilføj champignon og sauter dem med.
  • Tilføj også risottorisene og sauter dem med.
  • Hænd hvidvin og hvidvinseddike ved og lad det fordampe.
  • Tilføj herefter grøntsagsbouillon lidt efter lidt. Når kyllingen er kogt tilsæt også vandet (bouillonen) derfra. I alt ca. 1 litter væske tilføjes gradvis over de næste 18 minutter til risene er møre og konsistensen cremet.
  • Tilføj 400g blomkålsris (fra frost) og lad dem bliv møre, tilføj også græskarende fra ovnen. Sluk for plusset og vend parmesanen i risottoen. Smag til med salt og peber.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *